Djeca i tržnice grada na Monte Libriću

 

Djeca i tržnice grada – Urbani podsjetnik čovjekove povezanosti sa zemljom projekt je  predstavljen na Monte Libriću a dječica DV Pula i DV Rin Tin Tin-a, u dvojezičnoj komunikaciji, bila su oduševljena.

Projekt su predstavile ravnateljice vrtića Mariza Kovačević i Tamara Brussich, a Marija Martinko je pričala o svojoj prvoj slikovnici „Šetnja tržnicom“.

Događaju je prisustvovao i Renato Perc direktor Tržnice d.o.o. Pula te glavni tajnik Udruge hrvatskih tržnica Miljenko Ernoić koji je izuzetno ponosan na rad i promociju u dječjim vrtićima grada Pule.

Na ideji o približavanju prirode djeci, ponovnom otkrivanju povezanosti čovjeka sa zemljom, važnosti poljoprivredne proizvodnje, plodova zemlje te proizvodnju ostalih prehrambenih proizvoda, uspostavljena je suradnja dječjih vrtića iz Pule i Tržnice d.o.o. Pula.

Kroz ovu suradnju realizirao se i dio vrtičkih programa usmjerenog ka njegovanju nematerijalne kulturne baštine našeg zavičaja i grada.

U sklopu projekta dječica su posjetila gradsku tržnicu i OPG-e te je, kao što je gore navedeno, realizirana i slikovnica „Šetnja tržnicom“ kao jedan od poticaja za razvoj cijelog programa i projekta koji djecu i roditelje uči o vrijednostima satkanim u lokalnim tržnicama te važnosti autohtonih proizvoda kao i konzumiranja sezonske prehrane.

Jedinstvena je to prilika da se djeca educiraju o zdravijoj prehrani od malih nogu.

Pin It on Pinterest