Održana proslava Međunarodnog praznika rada u Šijanskoj šumi

 

Brojni Puležani okupili su se danas u Šijanskoj šumi na tradicionalnoj proslavi 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada gdje je i ove godine Grad Pula organizirao brojne aktivnosti i bogat program proslave.

„Drago mi je što iz godine u godinu njegujemo ovu tradiciju druženja u Šijanskoj šumi, a posebno što i ove godine imamo zaista bogat programa za sve generacije. Želim vam svima dobru zabavu i živio 1. maj!” – poručio je zamjenik gradonačelnik Robert Cvek.

Nakon govora, zamjenik gradonačelnika je uz pomoć pročenika Ureda Grada Aleksandra Matić pozvao sve građane na besplatnu porciju graha.

Kako zabave ne bi nedostajalo pobrinuli su se kućni bend In Vino Veritas te članovi SAKUD-a Puhački orkestar Grada Pule i mažoretkinje. Za one najmlađe organiziran je dječji kutak od strane Udruge Birikina, a za nešto starije turniri u pljočkanju i nogometu. U Šijanskoj su šumi također nastupili i KUD “Uljanik” ( u 11,00 sati)  te KUD “Matko Brajša Rašan” (u 11,50 sati), također članovi SAKUD-a.

Za cijelo vrijeme trajanja manifestacije organizirana je besplatna vožnja autobusima do Šijane te besplatna vožnja vlakićima od šumarije sve do centralne poljane.

 

 

 

Pin It on Pinterest