Prijem za članove Vatrogasne zajednice Istarske županije

 

Povodom obilježavanja dana Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja, u prostorijama Komunalne palače upriličen je danas prijem za dužnosnike Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Istarske županije koju tradicionalno priređuju Istarska županija i Grad Pula.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je i čestitao svima na izvrsnim rezultatima koje su ostvarili u borbi s požarima , poplavama i ostalim nepogodama i intervencijama. Zaželio im je što manje posla i što uspješniji rad te zahvalio što čine sve da bi se građani i svi koji dolaze u naš grad, uključujući  turiste osjećali sigurno.

U tijeku je izgradnja novog  Vatrogasnog doma za “Dobrovoljno vatrogasno društvo Pula“ i dio za  “Područnu vatrogasnu zajednicu Pula” koje bi ovoga  ljeta trebalo biti gotovo, a Grad Pula dodijelio im je prostor.

“Model istarskog vatrogastva ističe se kao iznimno pozitivan primjer, na tome sam vam zahvalam i vjerujem kako ćete i dalje promptno reagirati na sve buduće izazove, a Grad će Vas u tome podržavati”, kazao je Miletić.

Istarski župan Valter Flego također je čestitao je svim vatrogascima njihov dan zahvalivši se na dosadašnjem radu te je dodao kako je pravovremena kvalitetna zaštita građana i gostiju svima primarni cilj.

Dino Kozlevac, zamjenik načelnika Stožera ukratko je predstavio podatke o intervencijama u 2017. godini. kojih je bilo više nego prijašnjih godina  i rekao da im je cilj sigurnost na europskoj razini.

Foto galerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1505213806257363

 

Pin It on Pinterest