Svečano otvorena obnovljena zgrada Dijagnostike pulske Opće bolnice

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego uz ravnateljicu pulske Opće bolnice Irenu Hrstić i brojne uzvanike, sudjelovao je danas otvorenju novo adaptirane zgrade Dijagnostike Opće bolnice, a tom su prigodom predstavljena i dva suvremena medicinska uređaja koja će doprinijeti boljoj i kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi. Riječ je o uređaju za magnetsku rezonancu koji je vrijedan 8,2 milijuna kuna te o novom MSCT uređaju čija je vrijednost 5,4 milijuna kuna. Uređaji su dobavljeni prema popisu medicinske opreme za potrebe nove bolnice u Puli, a nakon provedenog javnog natječaja, najpovoljnija ponuda bila je ona tvrtke Siemens.

„Zaista mi je drago vidjeti da nova Opća bolnica u Puli postaje stvarnost i da se postavlja najsuvremenija zdravstvena oprema koja je ključna u prevenciji i liječenju pacijenata. Obzirom da nam se bliži Dan Grada, mislim da bolji poklon nismo mogli poželjeti“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić čestitavši ravnateljici i cijelom osoblju na njihovom angažmanu i nesebičnom radu s pacijentima.

Čestitke i zahvale uputio je i istarski župan Valter Flego koji je dodao kako je otvaranje nove zgrade Dijagnostike velika pobjeda za bolnicu, ali i za Istarsku županiju te kako se nastavlja s opremanjem i radovima na izgradnji suvremene bolnice.

MSCT uređaj ukupno je drugi CT uređaj u Općoj bolnici Pula dok je MR prvi uopće u Istarskoj županiji, a koji je u vlasništvu javne zdravstvene ustanove. Uloga oba aparata bit će od izuzetne važnosti za Istarsku županiju te će sada biti moguće pružanje usluga za koje su do sada građani odlazili u susjednu Primorsko-Goransku županiju ili u Zagreb. To se posebno odnosi na uslugu MR-a, primjerice MR dojki, MR mozga, MR osteoartikularnog sustava, MR abdomena i slično. MSCT l28-slojni osim standardne dijagnostike imat će i kardiološki program te će služiti u dijagnostičke svrhe kardiovaskularnih bolesti.

Zgrada Dijagnostike adaptirana u okviru radova na izgradnji i opremanju nove bolnice, a opseg adaptacije obuhvatio je zamjenu postojeće keramike linoleumom i PVC podlogama, adaptaciju radnih prostora, osuvremenjena je  informatička mreža, uređen je okoliš i pristupne ceste uz prilagodbu pristupa osobama sa smanjenom pokretljivosti.

Vrpcu je prva svečano presjekla voditeljica Odjela za radiološku dijagnostiku Vinka Kos, a svečanosti su prisustvovali i Državni tajnik Ministarstva zdravstva prim. Željko Plazonić, predstojnik Odjela za radiologiju KBC Rijeka te predsjednik Hrvatskog radiološkog društva prof. dr. sc. Damir Miletić i voditeljica ureda HZZO-a iz Pazina Vesna Vedrina Fabris.

Pin It on Pinterest