Djeca Dječjeg vrtića posjetila PU istarsku

 

Kako bi se bolje upoznali s policijskim zanimanjem, učenici Dječjeg vrtića Centar skupine Pčelice posjetili su 4. svibnja  Policijsku upravu istarsku i Policijsku postaju Pula-Pola, gdje su im dobrodošlicu zaželjeli načelnik PP  Pula Vjekoslav Vukšić i voditeljica Odjela prevencije Alica Rosić-Jakupović.

Djeca su posjet započela na parkiralištu PU istarske, gdje su im djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola pokazali službena vozila. Djecu su osobito razveselile bljeskalice i zvučna sirena vozila presretač, a nisu propustili ni sjesti u ”maricu” te na službeni motocikl i slikati se za uspomenu.

Posjet se nastavio u operativnom dežurstvu i prostorijama za zadržavanje, gdje su saznali što se sve događa kad nazovu policiju te kako komuniciraju policijski službenici u dežurstvu i na terenu. Upoznali su rad kontakt policajca –  prijatelja i pomagača svih građana, a posebno najmlađih, te im prezentirali opremu koju policija koristi u svom svakodnevnom poslu, pri čemu je najveći interes mališana izazvalo isprobavanje lisica.

Potom je uslijedilo upoznavanje s radom kriminalističke policije te su  policijski službenici Službe za očevide i kriminalističku tehniku objasnili kako kriminalistički tehničari doprinose otkrivanju počinitelja kaznenih djela. Djeca su i sama mogla isprobati kako se uz pomoć praška otkrivaju otisci prstiju i dlanova.

Nakon što su naučili da je policija ovdje kako bi štitila građane i da su policijski službenici njihovi prijatelji, djeca  i njihove odgojiteljice zahvalili su djelatnicima policijske uprave i postaje što su ih ugostili i prezentirali im rad policije, a za uspomenu na današnji posjet, mali gosti dobili su simboličan poklon i  zajedničke fotografije s djelatnicima policije.

Pin It on Pinterest