Pula čuva svoje antifašističko nasljeđe

 

Povodom Dana Grada Pule i dana oslobođenja gradonačelnik Boris Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić i zamjenik gradonačelnika Robert Cvek primili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike Udruge antifašističkih boraca Istarske županije i antifašista Grada Pule u sklopu proslave 73. obljetnice oslobođenja Pule.

Gradonačelnik je ovu svečanu priliku iskoristio kako bi nazočnima čestitao Dan Grada, podsjetivši kako su temelji antifašizma duboko ugrađeni u sve Puležane te kako je jedna od najvažnijih moralnih zadaća prenijeti antifašističke vrijednosti na mlađe generacije.

“Prijem održavamo kao simboličan čin sjećanja, no on je danas i poruka pred nimalo idiličnom situacijom kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Želio bih vam se još jednom zahvaliti na toleranciji i suživotu koji ste nam ostavili u nasljeđe.”, rekao je Miletić.

Predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić poručio je kako mu je iznimno drago da ima prilike sudjelovati na ovome prijemu koji čuva i njeguje vrijednosti antifašizma od zaborava.

Livio Blašković se u ime Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pule zahvalio Gradu Puli na velikoj podršci u očuvanju uspomene na antifašistički pokret i turbulentna povijesna zbivanja koja su uvelike obilježile 20. stoljeće.

Pin It on Pinterest