Svečano obilježen Dan Grada Pule i Dan oslobođenja

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pule održana je danas u Istarskom narodnom kazalištu povodom 5. svibnja, Dana grada Pule i Dana oslobođenja u prisustvu gradonačelnika Borisa Miletića, župana Valtera Flega, predsjednika Gradskog vijeća Tiziana Sošića te brojnih predstavnika Grada, Županije, članova raznih udruga te gostiju.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravio je sve okupljene te im je prigodno čestitao Dan Grada Pule i Dan oslobođenja. “Kao sigurna luka suživota i multikulturalnosti, naša Pula opstaje u vremenu velikih demografskih promjena kada se cijela Europa suočava s ispitom zrelosti i tolerancije. Pred nama je nesumnjivo nastavak borbe za očuvanje naših temeljnih vrijednosti demokracije, no u toj borbi nismo sami – imamo jedni druge i zajedno slijedimo staze naših prethodnika, antifašista koji su oslobodili Pulu. Iskoristio bi ovu priliku da se zahvalim svim predstavnicima gradova pobratima, gradskim vijećnicima, suradnicima i djelatnicima gradske uprave, djelatnicima u javnim službama, svim poduzetnicima i gospodarstvenicima, udrugama i svima koji su doprinijeli obogaćivanju vrijednosti našega grada. Također, posebno bi se zahvalio svim mojim sugrađanima koji čine naš grad boljim i sretnijim mjestom za život i suživot “ – kazao je gradonačelnik Miletić.

Okupljene su pozdravili župan Istarske županije Valter Flego te predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji je građanima čestitao ovaj važan i simboličan dan za cijelu Pulu.

U sklopu svečanosti publici je prikazan kratki film o najvažnijim projektima koji su realizirani u protekloj godini među kojima su uređenje i rekonstrukcija Trga kralja Tomislava na Verudi, proširenje pulske obilaznice, uređenje plaže Hidrobaza, rekonstrukcija Prolaza sv. Teodora, sagrađena dječja i sportska igrališta te nastavak gradnje nove zgrade Opće bolnice i prvog javnog gradskog bazena.

Nagradu Grada Pule koja se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom pružili značajan doprinos razvitku i ugledu grada, ove je godina osvojila Julijana Franinović Marković, dok su Grb Grada Pule za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u prethodnoj godini osvojile članice ženske klape Teranke.

Posebno priznanje gradonačelnika ove su godine osvojili Luciano Benčić, Elmo Cvek, Davor Komar, Hassan Abdelghani i dr. Arne Silvar. Osim njih, nagrađeni su i zapovjednik JVP Klaudio Karlović te predsjednik DVD Petar Znahor koji su dobili Povelju Grada Pule te Lorena Lazarić Stefanović koja je postala počasna građanka Grada Pule.

Slavlju 73. obljetnice oslobođenja grada Pule prisustvovali su i predstavnici prijateljskih gradova Pule Villefranche de Rourguea, Graza, Verone, Sarajeva, Banja Luke i Kranja, te počasni građani Pule.

Foto galerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1508132119298865

 

Pin It on Pinterest