U Puli započeli Dani antike 2018.

 

Na pulskom Trgu Forumu danas su otvoreni Dani antike koji će se uz bogat i maštovit program u narednom periodu održavati svakog petka u mjesecu i to 11., 18. i 25. svibnja te 1. lipnja, a u subotu 23. lipnja Spectacvula Antigva uz borbu gladijatora tradicionalno će se održati u pulskoj Areni. Manifestaciju je posjetio i pulski gradonačelnik Boris Miletić, a program se odvija u dva termina, odnosno u jutarnjim satima od 10,00 do 13,00 sati te u popodnevnim od 17,00 do 21,00 sat.

U sklopu programa održat će se antičke predstave, dječje radionice, a potom i atraktivne vježbe gladijatora i legionara. U popodnevnom terminu na rasporedu je Antički makeover u kutku antičke domine, a potom i trening gladijatora i legionara. Kraj dnevnog programa rezerviran je za Antičku predstavu.

Festival antike – Pula Svperiorvm, odgovor je na potrebu za stvaranjem prepoznatljivog glazbeno-scenskog, edukativnog događaja koji će svima koji to žele približiti izrazito vrijedan dio tri tisućljetne povijesti grada i njegove okolice. Dani antike – Pula Svperiorvm  i 2018. godine donose uzbudljive i događajima ispunjene dane iz bogate antičke povijesti. Sve će se zbivati na antičkom trgu Forumu, na prostoru ispred izvrsno očuvanog Augostovag hrama i gradske Palače koji su se dokazali kao izvrsna kulisa za iznimno sadržajan i bogat program.

Organizatori Dana antike su Turistička zajednica Grada Pule, Arheološki muzej Istre, Grad Pula i Illustris Travel.

Foto galerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1513411462104264

 

Pin It on Pinterest