Izložba “Prijatelji mora 2018” – na Forumu u Puli od 12.do 17. svibnja

 

Devetu godinu za redom atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana. Tijekom ljeta 2018. godine u 13 hrvatskih destinacija izložbu će vidjeti preko milijun  posjetitelja.

„Prijatelji mora „ ove godine pod nazivom:  „Kao nekad “ gostuje na Forumu u Puli od 12.-17. svibnja 2018.

IZLOŽBA 2018. “ Kao nekad “

Izložba iz ciklusa „Prijatelji mora“ 2018. godine na 60 velikih formata predstavlja niz crno- bijelih zapisa nastalih na hrvatskom Jadranu posljednjih godina.

Posebnost izloženih vizuala je u tome što su autori koristili estetiku zlatnog doba fine art fotografije u nastojanju da nas uz ritam mirnog i pitomog okruženja vrate u emotivni balans.

Geometrijska čistoća kompozicije vrlo često duguje zlatnom rezu, odnosno klasičnom odnosu prema objektu fotografiranja. Humanizam izloženih fotografija utemeljen je na nostalgiji za vremenima u kojima su ljudi ovisili jedni o drugima, bili emocionalno usklađeni i povezani.

U brzo trčećem digitalnom dobu u kojem živimo  ova je vizualna šetnja  samo još jedan  poziv gledatelju s jasnom porukom : “Uspori  humano ”

Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj-Photodays“.

Izlažu autori : Stanko Abadžić, Max Juhasz , dvojac Mario Romulić i Dražen Stojčić,

O projektu „Prijatelji mora”

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko – turističku kampanju „Prijateljimora“.

Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 13 hrvatskih gradova tijekom ljetnih mjeseci hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća , te 50-ih i 60 tih, deveta godina donosi zlatnomdobu fine art fotografije ali s motivima današnjeg Jadrana.

U suradnji s  turističkim zajednicama  gradova  izložbu će ugostiti : Rovinj , Pula , Mali Lošinj, Baška, Krk, Njivice,  Zadar, Biograd na moru, Šibenik, Split,  Malinska, Rijeka i Zagreb

Više na www.prijateljimora.com , fotografije i press za tisak :  http://www.prijateljimora.com/press/

Kontakt: 051 301182 , 098 90 70 168 , denis@livingstone.hr , Denis Redić, prof.,predsjednik udruge Livingstone

Pin It on Pinterest