DVA NOVA HRVATSKA REKORDA JELENE VUKOVIĆ I NORMA ZA EUROPSKO PRVENSTVO

 

Članovi AK Spektra iz Pule Jelena Vuković, Sandro Krupljan i Emilio Zonta u pratnji trenerice Katje Luketić i pomoćnih trenera Ivana Radešića i Katarine Polić nastupili su od 11-13.05.2018 u Splitu na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u atletici i Cro Openu, međunarodnom natjecanju na Europskoj razini.

U Splitu su nastupili natjecatelji iz 7 zemalja Hrvatske, Srbije, Češke, Austrije, Crne Gore, Slovačke i Slovenije, bilo je preko 150 natjecatelja.

U vrlo jakoj konkurenciji Jelena Vuković i Sandro Krupljan okitili su se ukupno 6 medalja, pet medalja za Jelenu i jedna za Sandra. Jelena Vuković u kategoriji F 57 nastupila.je u bacanju kugle, diska i koplja: – kugla novi Hrvatski rekord sa rezultatom 7, 38, Rezultat je donio srebro na Prvenstvu Hrvatske i četvrto mjesto na Cro Openu – koplje novi Hrvataki rekord sa rezultatom 14,92 m.

Ovaj je rezultat donio zlatnu medalju i na Prvesntvu Hrvatske i na Cro openu – disk sa rezultatom 19,55 m donio je srebro na Prvenstvu Hrvatake a bronzu na Cro openu.

Tako je Jelena ovo natjecanje završila sa šest medalja, dva nova Hrvatska rekorda i normama za Europsko prvenstvo u Berlinu ove godine. “Zadovoljna sam nastupom u Splitu, s obzirom da sam prije 7 tjedana imala fracturu acromiona (ramena) imala sam pauzu od 4 tjedna taman u završnom djelu priprema za Prvestvo Hrvatske.

Dva nova Hrvatska rekorda su odlična stvar, norme još bolja. Hvala treneru i trenericama na trudu i pomoći. Idemo dalje još jače, za 14 dana putujem u Srbiju na međunarodno natjecanje u pratnji pimoćne trenerice Katarine Polić, nadam se tamo još boljim rezultatima nego u Splitu. Sada sve ovisi o izboru izbornika za ulazak u Reprezentaciju, mi ćemo nastaviti u još jačem ritmu. Ponosna sam na rezultate Sandra i Emilija,koje treniram, pogotovo na medalju Sandra. Sandro je stalno bio pod nekom tempreturom, koju smo uspjeli spustiti pred nastup, tako da au ovi njegovi oaobni rekordi još jači, žao mi je što Emilia nismo uspjeli kategorizirati, ali njegova sportska karijera tek počinje, ima puno volje i potencijala, tako da njegovi dobri rezultati tek slijede” – rekla nam je Jelena.

Sandro Krupljan u kategoriji F 55 nastupio je u bacanju kugle i koplje, bio je ovo njegov tek drugi nastup, u bacanju kugle oborio je svoj osobni rekord rezultatom 4, 65m i zauzeo ukupno 8 mjesto na Cro openu, a peto mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

Sandro je ovo natjecanje završio izvanrednim rezultatom u bacanju koplja, svojim osobnim rekordom i rezultatom 12, 75 i tako osvojio svoju prvu medalju u životu, bronzu u bacanju koplja.

” Jako sam zadovoljan rezultatima u Splitu unatoč zdrastvenim problemima koje imam. Uz dobre trenere i dobru ekipu sve je lakše. Ova medalja mi je samo poticaj da još jače treniram i budem još bolji.” – rekao nam je Sandro Emilo Zonta nastupio je van konkurencije, s obzirom da još uvijek nije kategoriziran, Emilio se tek počeo bavaiti atletikom prije samo nekoliko mjeseci, ali pokazuje veliku volji i veliki potencijal, nastupio je u bacanju kugle i koplja, te bacio kuglu 6,10 m, i zauzeo ukupno 7 mjesto koplje 12, 50 m i zauzeo peto mjesto. “Sretan sam što sam dobro bacio u Splitu, sada čekam kategorizaciju, da mogu ostvariti i svoje prve zvanične rezultate.” – rekao nam Emilio.

Pin It on Pinterest