Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji i 10. godina rada Obiteljskog centra

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji i 10. godina rada Obiteljskog centra danas se u Gradskoj palači održala press konferencija za novinare na kojoj je sudjelovala zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i voditeljica podružnice Obiteljskog centra Pula Ines Puhar.

Zamjenica gradonačelnika zahvalila je svima na dolasku i potpori , te čestitala 10 godina rada obiteljskom centru.

Naglasila je podršku, partnerstvo i dobrobit suradnje s Obiteljskim centrom na korist svih građana te pozvala svih da se uključe u razno razne aktivnosti koje centar u suardnji s Gradom Pula i  Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Pule provodi, a jedan od tih je i sutrašnji okrugli stol u Gradskoj vijećnici u 11,00 sati na temu „ Solidarnosti u obitelji i zajednici.“

Ciljevi okruglog stola su  upoznavanje s aspektima solidarnosti u samoj obitelji, kao i prema potrebitim članovima obitelji od strane različitih subjekata i organizacija; također, upoznavanje s pravnim aspektima različitih humanitarnih akcija usmjerenih prema obiteljima i potrebitim članovima.

Zamjenica gradonačelnika iskoristila je priliku da se zahvali svim pojedincima i  udrugama na humanitarnom djelovanju u gradu, te najavila kako će se Humantitarnoj mreži Grada Pule priključiti još jedna udruga i tako još više ojačati zajedništvo, rad i humanost.

U humanitarnu mrežu Grada Pule spadaju: Grad Pula, Gradsko društvo Crvenoga križa, Udruga Naš san njihov osmjeh, Fb puljani humanitarci, Udruga Sv. Vinka Paulskog i Udruga pokret za čovjeka.

Voditeljica Obiteljskog centra, Ines Puhar, zahvalila je Gradu Puli na podršci i rekla kako u svibnju navršavaju 10 godina rada, bez obzira na promjene koje su prošli, po programskim aktivnostima i uključenosti u zajednicu  jedan su od najrazvijenijih centara u Hrvatskoj.

Usmjereni na obitelj, ljudska prava , djecu i različite programe osnovna misija im je stvaranje pozitivnog okruženja za obitelj u zajednici.

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece” kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Pin It on Pinterest