BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ DVOSTRUKI PRVACI POLJSKE

 

‘I S T R I J A N I ‘ D V A Z L A T A, S R E B R O I B R O N C A

MEĐUNARODNO PRVENSTVO POLJSKE U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM Konopiska/Poljska, 11.-14. svibnja 2018. godine

Jutros su se iz Poljskog grada Konopiska vratili boćari i boćarice našeg Kluba. Sa istima su u naš Klub stigla i dva zlata, srebro i bronca.

Igrač Kluba Davor Komar iz Pule, bez ijednog je poraza na prvenstvu osvojio 1. mjesto/zlato i timme postao službeni prvak Poljske u 2018. godini.

Ovo je Komarov drugi nastup na otvorenom prvenstvu Poljske (2015. godine) i ujedno njegova druga titula prvaka Poljske.

Službeni prvaci Poljske u tročlanim ekipama/timovima, postali su članica Kluba Dubravka Jeromela iz Pule, članica Kluba Marina Relić iz Kanfanara i član Kluba Adriano Stihović iz Lindara/Pazina, osvojivši nakon devet odigranih utakmica 1. mjesto/zlato na prvenstvu Poljske. Viceprvakinja Poljske, srebro iz Poljske, osvojila je članica Kluba Melisa Osmanović iz Pule.

Da se Osmanović i Komar tijekom razigravanja nisu susreli/igrali jedan protiv drugog, rezultat naše članice Kluba po sakupljenim bodovima, bio bi ‘zlato’! Broncu iz Poljske u Istru donio je član Kluba Emir Jahović iz Ližnjana, dok je četvrto mjesto u istoj BC5 kategoriji osvojila članica Kluba Sabina Brezac iz Valbandona/Fažane, koja je u ‘borbi’ za treće mjesto, u ‘tie break’-u izgubila za jedan bod, od svog klupskog suigrača Emira Jahovića.

Iako su odigrali vrhunske utakmice, manjak sportske sreće imali su boćari Kluba, Draško Bartolić iz Pule i Zoran Peruško iz Peruški/Marčane.

Nakon ovog prvenstva, naš Klub broji 155 osvojenih pehara/medalja (1, 2 i 3 mjesta) na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavljamo našu dvanaestu godišnju dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom.

Trenutno u ovo 2018. boćarskoj sezoni ‘brojimo’ 11 osvojenih pehara/medalja! Iskreno zahvaljujemo Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Gradu Pazinu, Gradu Vodnjanu, Općini Kanfanar, Općini Fažana, Općini Ližnjan, Sportskoj zajednici Istarske županije, Društvu distrofičara Istre i obitelji Brezac iz Valbandona na financijskoj pomoći i potpori za pripreme i sudjelovanje na prvenstvu u Poljskoj.

Što se tiče daljnjih natjecanja, već ovog petka putujemo za Split na 2. kolo prvenstva Hrvatske pojedinačno (od pet ukupno), zatim 02. lipnja u Veliku Goricu na Kup Hrvatske pojedinačno, gdje ćemo ‘braniti’ prošle godine osvojeni prijelazni pehar KUP prvaka Hrvatske…

Više o svemu možete pogledati na internet stranici našeg Kluba – WWW.ISTRIJANA.HR. i Facebooku Kluba ‘Bkosiž Istrijana’.

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’

Pin It on Pinterest