Gradonačelnik Miletić primio najuspješnije ovogodišnje maturante

 

„Najbolje ulaganje koje si čovjek može u životu omogućiti je upravo ulaganje u znanje. Neovisno o ciklusu obrazovanja čovjek uči dok je živ. To je posebno izraženo u današnje vrijeme brzih i stalnih promjena i zato je neophodno stalno ulaganje u znanje“ kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom današnjeg prijema najboljih maturanata Grada Pule u školskoj godini 2017./18. Pritom im je izrazio čestitke na ostvarenom uspjehu zbog kojega jesu najbolji u generaciji.

Čestitke svim učenicima, ravnateljima, učiteljima i mentorima svih 12 pulskih srednjih škola uputila je i Elvira Krizmanić Marjanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Čak 7 najuspješnijih maturanata dolazi iz grada Pule i to Hugo Patrick Vojak (Industrijsko obrtnička škola), Indi Rujak (Škola za odgoj i obrazovanje), Dino Tognon (Tehnička škola), Leana Buršić (Ekonomska škola), Karin Šćulac (Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu), Chiara Peruško (Gimnazija Pula) i David Kostić (Privatna škola Juraj Dobrila). Uz Puljane najuspješniji maturanti jesu: Lea Mandić iz Medulina (Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna), Monika Popović, Poreč (Glazbena škola Ivan Matetić Ronjgov), Nikolina Marjanović, Vodnjan (Strukovna škola Pula), Martina Jurišić, Pamići (Medicinska škola Pula) i Vita Božac, Marčana (Dante Alighieri).

„Drago mi je što imamo ovu tradiciju gdje na jedan simboličan način, ali ipak, odajemo priznanje najboljim maturantima svih srednjih škola u gradu Puli. Pred vama je novo razdoblje studiranja ili možda rada, a gradska uprava će i dalje puno pažnje posvetiti društvenom životu svih sugrađana. Tu se prvenstveno misli na naš Upravni odjel za društvene djelatnosti koji ima na raspolaganju skoro pa najviše proračunskih sredstava Grada Pule. U to spadaju naše predškolske ustanove, školarci, ulaganja u sport, kulturu, civilno društvo, odnosno u sve ono što čini život jednoga grada, a kako bi u konačnici i svi naši učenici, studenti imali mogućnost kvalitetnog življenja u našem gradu“ naglasio je Miletić te podsjetio kako se Hrvatska danas suočava s iznimnim problemima demografije, dok s druge strane Istra i Pula imaju pozitivne trendove kada se govori o broju stanovnika. Posebno zadovoljstvo iskazao je značajnim poboljšanjem studentskog standarda u posljednjih nekoliko godina, a koji su puno kvalitetniji, u odnosu na studentske dane kada je, kaže Miletić, i sam studirao.

 „Biti najbolji znači da si na vrhu. Doći na vrh nije lako, a ostati na vrhu možda još i teže, stoga je pred vama još puno novih znanja, lijepih trenutaka a gradska uprava će uvijek biti ta  koja će se truditi činiti sve što je njenoj mogućnosti da vam priušti i omogući što ugodniji život u tritisućljetnoj Puli“ zaključio je Miletić.

Predstavnik pulskih ravnatelja srednjih škola Davor Kliman kazao je kako se u Puli školuju nositelji istarskoga i pulskoga razvoja. „Drago mi je što će mnogi ostati u Puli i ovdje studirati. Zajedničkom sinergijom razvijamo se dalje i veliko hvala Gradu Puli, gradonačelniku i kolegama koji su svoj život utkali u škole i pružili znanje našim mladima kojima želim puno uspjeha u daljnjem životu“ kazao je Kliman te je u ime Škole primjenjenih umjetnosti i dizajna, čiji je ujedno ravnatelj, uručio gradonačelniku sliku Arene, rad učenice škole.

U znak zahvale na uspjehu gradonačelnik je maturantima uručio prigodne poklone.

Pin It on Pinterest