U Puli će plesati 2700 najboljih svjetskih plesača

 

Od 23. do 27. svibnja Pula ponovno postaje središte plesa. U tom period održat će se 17. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu u Domu sportova “Mate Parlov” najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Ovu prestižnu manifestaciju najavila je u ime organizatora  Tatjana Samuele Ban, predstavnica KUD “TASA”i voditeljica studija Art Dance uz prisustvo pročelnice Upravnog odjela za kulturu Jasmine Nine Kamber i direktorice Turističke zajednice grada Pule Sanje Cinkopan Korotaj.

“Zahvaljujući Art Dancu i logističkoj potpori Međunarodne plesne federacije Pula ima priliku biti domaćin ove izuzetno velike kulturno sportske manifestacije i to po treći put. Pred nama je četiri dana plesnog spektakla najboljih plesača i kao Gradu čast nam je biti domaćinom. Sigurna sam da ćemo opravdati sva očekivanja” kazala je uvodno Jasmina Nina Kamber.

Nakon 2008. i 2014. godine, na ovogodišnjem plesnom spetaklu svi ljubitelji tog sporta uživat će u izvedbama 2700 plesača iz 20 zemalja svijeta.

Natjecanje će se odvijati na tri pozornice istodobno u 19 disciplina i 6 kategorija. Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finala. Poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto i diplome do sedmog mjesta.

Natjecanje započinje svečanim otvaranjem 23. svibnja u 16 sati gdje je predviđeno okupljanje svih plesača i njihove pratnje ispred Arene, koji će u svečanoj povorci kroz grad stići do Foruma gdje će se u 17 sati održati svečani program dobrodošlice.
U svečanom programu predstaviti će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te suci koji će suditi na natjecanju. Na kraju programa uručit će se prenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva koji će opet biti Pula, otkrila je Samuele Ban.

Natjecanje započinje 24. svibnja i to u jutarnjim satima te traje tijekom cijelog dana, a ulaznice će se prodavati po promotivnoj cijeni od 35 kuna.

Na natjecanju će sudit kvalificirani suci, od kojih osim sudaca federacije će suditi i suci gosti, plesni pedagozi i plesači raznih plesnih disciplina kao: Kobi Rozenfeld (plesač i koreograf iz SAD-a, ujedno i jedan od koreografa poznate pjevačice Beyonce), Davor Ćiković (koreograf i plesač iz Hrvatske), Barbara Basso (plesna pedagoginja iz Italije), Nika Burazer (plesačica i koreografkinja iz Slovenije) i Oscar Tornell (plesač i koreograf iz Švedske).

“Tokom natjecanja u Domu sportova bit će i popratnih sadražaja te će se održati radionice u petak, 25. svibnja u jutarnjim satima, u 10 sati, s Kobijem Rozenfeldom, a u 12 sati je predviđena radionica s Oscar Tornellom” najavila je Samuele Ban te pozvala građane da dođu i pogledaju vrhunske plesne izvedbe u bilo koje doba jer će, kaže, imati što vidjeti. Kao zanimljivost za publiku izdvojila je subotu, 26. svibnja, kada će se, navečer oko 21 sat, održavati ples u katogoriji  mjuzikli.

“Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obitelji, pohodit će naš grad, i ponijeti sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi. Ono što je važno napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008. i 2014. godine, bili oduševljeni našim gradom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje” zaključila je Samuele Ban.

Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule podržavaju ovaj projekt koji osim kulturnog sporstkog značaja ima brojne druge pozitivne predznake, a jedan je, istaknula je Cinkopan Korotaj povećanje broja gostiju tijekom svibnja.

Pin It on Pinterest