Zavrsen 6. PULA Guitar Festival

 

Završen je ovogodišnji šesti po redu Pula Guitar Festival koji raste iz godine u godinu.  Ove godine, već tradicionalno, prisustvovao je veliki broj natjecatelja iz cijele Hrvatske, te je tako uz natjecateljski dio u 7 kategorija te Massterclass na Guitar festu sudjelovalo preko 100 sudionika.

Kao što su organizatori “OKUD Istra” već više puta istaknuli, u posljednjih nekoliko godina izražen je pojačan interes za učenje gitare, kako u osnovnim glazbenim školama, tako i na tečajevima za gitaru koji se organiziraju pri raznim udrugama i institucijama. Od samog početka, namjera organizatora je bila pokrenuti događanje koje će omogućiti većem broju učenika gitare u početnoj fazi umjetničkog razvoja iskazivanje rezultata njihovog jednogodišnjeg napredovanja.

Na svečanom zatvaranju festivala uz koncert Luke Lovrekovića uručene su nagrade pobjednicima natjecanja.

Glavnu nagradu – Prelazni Pehar Grada Pule dodijelila je pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber za apsolutnom pobjedniku ovogodisnjeg natjecanja 6.PULA Guitar Fest-a. Apsolutni pobjednik ove godine sa najvecim brojem ostvarenih bodova 97,80 jest Dominik Arka.

Pin It on Pinterest