Dan otvorenih vrata u Iyengar Yoga Pula u nedjelju, 27. svibnja u 9 sati

Za sve one koji žele probati jogu po Iyengar metodi, u povodu obilježavanja stogodišnjice BKS Iyengara koja se obilježava u 2018. godini, organizirat će se Dan otvorenih vrata Udruge Iyengar Yoga Pula. 

Tijekom Dana otvorenih vrata svi zainteresirani mogu doći i besplatno isprobati Iyengar jogu u Puli na adresi Gortanova 32.
Besplatni sat održat će se u nedjelju, 27. svibnja u 9 sati.
Iyengar joga je poznata u svijetu, a u Puli se prakticira s učiteljicom Natašom koja je jedina certificirana Iyengar joga učiteljica u Hrvatskoj.
Ova vrsta joge je prepoznatljiva po preciznosti, po sekvenciranju (stručno osmišljenim redoslijedom asana), vremenom provedenim u asanama i raznim joga rekvizitima koje je BKS Iyengar kreativno uveo u jogu, poput ciglica, remena, dekica, užadi, stolica i slično. Rekviziti omogućavaju svima, bez obzira na sposobnosti, izvođenje asana (položaja tijela) i pranayame (tehnika disanja). Asane se izvode pod budnim okom kvalificiranog i certificiranog učitelja te se konstantno obraća pozornost na precizno i sigurno izvođenja poza kao i na poravnanje tijela. Iyengar joga je klasična vrsta joge koja prati Patanjalijev aštanga joga sistem (yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) opisan u “Yoga Sutrama”.
Tijekom Dana otvorenih vrata svi zainteresirani mogu doći i besplatno isprobati Iyengar jogu u Puli na adresi Gortanova 32.
Besplatni sat održat će se u nedjelju, 27. svibnja u 9 sati i ovaj put moći ćete vidjeti i iskusiti kako vam REMEN može pomoći u izvođenju asana. Korištenje remena potiče iz davnina i još uvijek možemo vidjeti slike i skulpture jogija u drevnim hramovima u Indiji, koji koriste remen u joga položajima. BKS Iyengar je popularizirao i doveo na zapad korištenje remena uz pomoć kojeg možemo bolje poravnati i razumijeti različite asane (joga položaje). Remen nam može, poput ciglice, ‘izdužiti’ ruke ili noge u pozama gdje nismo u stanju doseći odredjeni dio tijela. Takodjer uz pomoć remena možemo stabilizirati ili osvijestiti odredjena područja ili smjer kretanja mišića, tako da i kada radimo bez remena, tijelo zna u kojem smjeru se treba kretati. 
Svi detalji mogu se dobiti na iyengaryoga.hr i na Facebook stranici – Iyengar Yoga Pula Nataša, a svoje mjesto treba rezervirati putem Facebooka, kontakta na web stranici ili direktno na broj mobitela 0911/633-231, jer prostor Udruge prima ograničen broj ljudi.

Pin It on Pinterest