Turistička zajednica Pule predstavila SightRun turu

 

 

Turistička zajednica grada Pule predstavila je besplatnu trkačku turu od sada dostupnu kroz SightRun mobilnu aplikaciju

SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za navigaciju i aktivaciju audio zapisa koji korisniku daju zanimljive informacije o gradu.

Upravo iz ovog razloga nije bitno koliko brzo/sporo se korisnik kreće. Za korištenje aplikacije dovoljne su slušalice za uši te tijekom korištenja nije potrebno gledati u mobilni uređaj što omogućuje potpunu slobodu kretanja i uživanja u trčanju i razgledu grada.

Svjedoci smo popularnosti trčanja pa upravo na tom tragu, Pula želi dobrodošlicu svim trkačima te uz postojeće utrke, ture uz vodiče, sada svoju turističku ponudu nadopunjuje i audio vodičem namijenjen upravo ovim gostima.

SightRun je besplatna aplikacija koja omogućava da gost tijekom svog boravka u Puli i dalje ostane aktivan te uživa u trčanju dok upoznaje grad. Uz aplikaciju je to moguće u bilo koje doba dana i sve što je potrebno su slušalice za uši. Promocija aplikacije vršiti će se putem web stranicewww.pulainfo.hr, promotivnih materijala Turističke zajednica grada Pule, društvenih mreža Turističke zajednica grada Pule i SightRun-a, te ostalim promotivnim kanalima.

“Znajući da je danas trčanje vid rekreacije kojom se sve više ljudi rekreira Turistička zajednica grada Pule odlučila je prihvatiti ponudu i financirati aplikaciju Sight run za Pulu. Na taj način dobili smo proizvod koji gostima omogućava da kroz rekreaciju tj. navođeno trčanje dožive Pulu te im trčanje postane zanimljivije i lakše.” – rekla je direktorica TZ Pule Sanja Cinkopan Korotaj. “Naravno i hvala Eriku Lukšiću koji je kreirao rutu i zajedno sa svojim timom snimio i video.”

Erik Lukšić napomenuo je da je kreirana tura duga 5 km i započinje kod pulske Arene, a korisnika će provesti kraj najzanimljivijih gradskih atrakcija kao što su Forum, Augustov hram, slavoluk Sergijevaca, Herkulova vrata, ali i pulske tržnice i svjetlećih divova.

“Veseli me što smo aplikaciji dodali novu turu, prije svega jer je ovo prva tura koju smo radili na daljinu u suradnji s lokalnim trkačima koji su sami odabrali rutu. Upravo  pristup “trči kao lokalac” je ono posebno iskustvo koje želimo pružiti korisnicima.” – rekla je Tamara Markotić, direktorica prodaje SightRuna. “Drago mi je da je i Pula prepoznala potrebe svojih posjetitelja, osobito onih koji žele ostati aktivni i kad su na putu.”

“SightRun aplikacija je novit uristički proizvod. Nove generacije putnika sve su više vezane uz svoje mobilne uređaje pa samim time korištenje novih tehnologija znač i ići u korak s njima. Trkači su posebno zanimljiva niša. Često putuju, uvijek nose tenisice sa sobom i rijetko se odriču svoje omiljene aktivnosti. Na ovaj način želimo i pokazati kako i Pulu mogu otkritit rčeći.” – dodala je Sandra Bortek, direktorica marketinga SightRuna.

SightRun aplikacija dostupna je na Google Playu i App Storeu.

Google Play: http://bit.ly/SRonGP

App Store: http://bit.ly/iOS_SightRun

Pin It on Pinterest