Austrijskoj delegaciji prezentiran kanalizacijski sustav Pula centar, Pula sjever

 

U Komunalnoj palači u Puli danas je održana prezentacija kanalizacijskog sustava Pula centar, Pula sjever koja je predstavljena austrijskoj delegaciji koju je predvodila direktorica Ureda za vanjsku trgovinu Sonja Holocher-Ertl.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zaželio je dobrodošlicu delegaciji iz Austrije te je poručio kako mu je iznimno drago što je iskazan veliki interes za značajne infrastrukturalne projekte u gradu.

„Posebno mi je drago što imamo priliku prezentirati i projekte koji su trenutno u tijeku i koji će siguran sam biti iznimno zanimljivi.“ – kazao je zamjenik gradonačelnika Cvek.

Na prezentaciji je sudjelovao i direktor Pragrandea Igor Stari.

Nakon uvodnog pozdrava, predstavnici Pragrandea održali su prezentaciju kanalizacijskog sustava Pula centar, Pula sjever.

U prezentaciji su iznijeti podaci o sustavu, pojašnjene su i obveze Pragrandea prema vodno komunalnim direktivama te okviri koje obuhvaća europski projekt i investicije.

Podsjetimo, riječ je o projektu kojim je predviđena gradnja sekundarne kanalizacijske mreže Pule i to pretežito putem bespovratnih sredstava EU.

Kroz realizaciju oba projekta izgradilo bi se oko 65 kilometara nove kanalizacijske mreže, a kanalizaciju bi trebalo dobiti više od 1.500 domaćinstava.

Obuhvat sustava odvodnje „Pula Centar“ čini uže gradsko središte s pripadajućim kvartovima te rubna ili prigradska naselja u kojima je moguće širiti mrežu kanalizacije, a to su: Veli Vrh,  Padulj, Šijana, Monte Giro, Ilirija, Valdebek, Busoler, Monte Serpo, Valmade, Šikići, Škatari, Jadreški.

Područje mjesnog odbora Štinjan obuhvaćeno je projektom „Pula sjever“ kojim je, pored naselja Štinjan, pokriveno područje Grada Vodnjan i Općine Fažana.

Samo u posljednjih desetak godina uloženo je više od 200 milijuna kuna u unapređenje sustava kanalizacije na području Pule.

Izgradnjom obalnog kolektora 2015. godine označen je kraj višegodišnjeg projekta čiji je glavni cilj bila sanacija kanalizacijske odvodnje u pulskom zaljevu.

Time su stvoreni i temelji za izgradnju sekundarne kanalizacijske mreže za ona područja Pule koja još uvijek nemaju kanalizaciju.

Pin It on Pinterest