Provedena akcija Dan ljubaznosti u prometu

 

Kao što je i najavljeno, jučer je u Puli od 10 do 11 sati, provedena prometno-preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu.

Akciju su organizirali Postaja prometne policije Pula-Pola, Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule i HAK ”SL91” Pula-Rovinj u cilju povećanja sigurnosti pješaka u prometu, kao i razvijanja tolerantnijeg odnosa između vozača i pješaka.

Na pet pješačkih prijelaza, u Santoriovoj, Tomasinijevoj, Mletačkoj, Marulićevoj i Koparskoj ulici, policijski službenici su zajedno s pripadnicima prometne jedinice mladeži, evidentirali ”savjesne” i ”nesavjesne” vozače.

Evidentirano je ukupno 108 ”savjesnih” vozača, koji su zaustavili vozilo i propustili pješake na obilježenom pješačkom prijelazu te 127 ”nesavjesnih” vozača, koji nisu zaustavili vozilo i propustili pješake na obilježenom pješačkom prijelazu.

”Nesavjesni” vozači ovog puta nisu kažnjavani jer je akcija imala preventivni karakter, a ”savjesni” vozači su zabilježeni te će policijski službenici provjeriti njihovo dosadašnje poštivanje prometnih propisa i odabrati 20 vozača koji će dobiti prigodne nagrade Turističke zajednice grada Pule i HAK-a.

Policijska uprava istarska zahvaljuje vozačima i pješacima, koji su podržali ovu preventivnu akciju i poziva da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dio naše svakodnevnice, kako bi se povećao osjećaj sigurnosti na pulskim prometnicama, odnosno kako bi se svi  osjećali sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo.

Pin It on Pinterest