Otvoren skup „Nacionalne manjine, migracije i sigurnost”

 

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci sudjelovala je danas na otvaranju 22. znanstvenom skupu Centra za međunarodne i sigurnosne studije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Ovogodišnji skup pod nazivomNacionalne manjine, migracije i sigurnost, održava  se kao i prethodnih godina na Brijunima, hotelu „Neptun“ od 24. do 27. 05. 2018. godine. 

Zamjenica gradonačelnika srdačno je pozdravila skup i zahvalila se što su i ove godine odabrali Pulu, Brijune, što pokazuje da kod nas mukltikulturalnost živi.

Grad Pula ima certifikat jedinica po društvenom poslovanju te je , u svom dosadašnjem radu, prepoznao i prihvatio vrijednosti društveno odgovornog poslovanja i već godinama konstantno ugrađuje u svoje poslovanje. 

Ključ povoljnog stanja , smatra Belci, rad je s najmlađima jer oni nemaju predasuda, prirodi su, spontani i vole različitosti.

U Puli je održan Dječji festival mukltikulturalnosti koji svima treba biti primjer. 

Trebamo od najmlađeg uzrasta stvarati temelje za međusobno uvažavanje, toleranciju i što kvalitetniji suživot, naglasila je Bleci.

Skup ima tri tematske cjeline:  Nacionalne manjine u demokratskim društvima, migracije i migracijske politike I globalne sigurnosne izazove. 

Na skupu  sudjeluju znanstvenici i stručnjaci iz Republike Hrvatske i inozemstva, koji se bave pravima nacionalnih manjina, suvremenim migracijama i sigurnosnim studijama.

Skup će se održati u suorganizaciji i uz financijsku pomoć Zaklade Friedrich Ebert i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. 

Pin It on Pinterest