25.05. u sklopu akcije „Moj kažun-La mia casita“ održan Massimov koncert

 

Proteklog petka 25.05. u sklopu akcije „Moj kažun-La mia casita“ jedna prekrasna livada sakrivena od pogleda postala je spektakularna pozornica na otvorenom, jedinstvena na ovom području, na kojoj je Massimo svima priuštio maestralan nastup i večer za pamćenje.

Kraj malog naselja Batvači u neposrednoj blizini crkve Sv. Foškemagičan ambijent i najljepšu prirodnu kulisu na otvorenom stvorio je spoj glazbe i posebno osvjetljenih kažuna i suhozida, smještenih na prostranoj livadi.

Lokacija „3 kažuna“ obnovljena je u sklopu jedne od prošlogodišnjih akcija u organizaciji Grada Vodnjan-Dignano, „Moj kažun-La miacasita“ a krase je 3 ponajveća kažuna u Istri, poznati istarski „kameni divovi“, pred kojima se prostire velika zelena livada prošarana krošnjama i suhozidima.

Bio je užitak, kako za publiku, tako i za izvođače, biti dio ove jedinstvene pričekojom smo prizvali ljeto.

Večer je započela izvrsnim nastupom akustičnog dua iz Opatije The Blondes kojeg čine Emanuela LazarićElla i Kristina Radovčić Kiki, a kojesu, osim svojim prekrasnim autorskim i obradama poznatih pjesama, sve prisutne oduševilesvojom energijom, simpatičnošću i karizmom.

Potom je na pozornicu zakoračio Massimo, u pratnji svog mnogobrojnog i iznimno talentiranog benda. „Kada vas vidim ovdje u tolikom broju čini mi se da je ovo jedna lijepa i uspjela priča“, poručio je Massimo svojim fanovima.

Gotovo dvosatni koncert bio je senzacija, kako za uši tako i oči. Prekrasan ambijent, kažuni koji pričaju stoljetnu priču, Massimo koji je sa publikom ostvario poseban odnos i ostavio srce na bini, sve je to kreiralo ovu glazbeno scensku poslasticu!

Ovaj koncert dio je projekta koji je sufinanciraniz EU projekta You In Herit project, a provodi se u sklopu INTERREG Central Europe programa.

Cilj ovog EU projekta je poboljšanje kapaciteta regija za korištenje i upravljanje kulturnom baštinom i starim običajima i zanatima na inovativan način kroz uključivanje mladih.

Na ulazu u samu lokaciju koncerta bio je postavljen You In Herit štand na kojem su posjetitelji mogli dobiti informacije o radionicama namijenjene mladima i mladim proizvođačima maslinovog ulja koje će se održati u renoviranom objektu „Javne vage“ uVodnjanu.

photo by: Srećko Niketić

Pin It on Pinterest