Počeli upisi na ljetni sportski kamp „Fratarski otok“

 

U organizaciji Sportske zajednice Grada Pule i suorganizaciji RSD Uljanik i Fratarskog d.o.o. te pod pokroviteljstvom Grada Pule i ovog će sunčanog ljeta na Fratarskom otoku biti organiziran Dječji ljetni sportski kamp. Kamp, čija je misija promocija sporta i ekologije kod djece u dobnoj skupini od 5 do 12 godina, ove godine se održava jedanaesti put.

„Dječji kamp je odlična prilika za naše mališane da se okušaju u novim vodenim aktivnostima te da uz nove prijatelje i puno zabave nauče korisne i važne stvari u životu.“ – kazao je gradonačelnik Boris Miletić koji je ujedno i pohvalio dugogodišnju uspješnu suradnju s organizatorima kampa.

Djeca se za ljetni sportski kamp mogu prijaviti do četvrtka 30. lipnja 2018. godine. Ove godine planirane su tri smjene – turnusa u trajanju od dva radna tjedna, s time da prva smjena započinje 2. srpnja. Druga smjena održat će se od 16. do 27. srpnja, a treća i, posljednja, od 30. srpnja do 10. kolovoza. Dnevno trajanje kampa predviđeno je od 8,00 do 16,00 sati. Svaki će turnus biti organiziran za 25 do 40 djece.

Programski sadržaj za mališane bazira se na plivanju, obuci neplivača, savladavanju skokova u vodu, mini vaterpola, jedrenja, veslanja u kajaku, ronjenja i igra plovnosti. Uz navedeno, djeca će se imati prilike okušati u raznim sportskim igrama i radionicama kao što su učenje orijentacije na moru i u prirodi te tehnike disanja i zarona u apnei.

U okviru ljetnog kampa, djeca će kroz sport i zabavu steći nova znanja i usavršiti svoje psihofizičke sposobnosti poput motoričkih i sportskih vještina te tjelesne kondicije.  Cijeli program ljetnog kampa vode stručne osobe na čelu s voditeljem kampa prof. Brankom Uležićem, dobitnikom godišnje nagrade za obuku neplivača u Hrvatskoj za 2012. godinu.

Dodatne informacije o ljetnom kamu i upisima mogu se dobiti pozivom na brojeve telefona Sportske zajednice Grada Pule 052/216-554, 052/212-946, 098 224 513 ili osobno na adresi Marsovo polje 6 .(1. kat).

Pin It on Pinterest