„100% ZAGORSKO“ PO PRVI PUTA DOLAZI U PULU

 

Krapinsko – zagorska županija 08. i 09. lipnja 2018. godine u Puli (Portarata i Giardini) organizira svoju tradicionalnu manifestaciju 100% ZAGORSKO, koja se već dugi niz godina održava u Zagrebu te nekoliko godina u Rijeci. Konferencija za medije, na kojoj će biti najavljeno ovo događanje, bit će održana u ponedjeljak , 04. lipnja 2018. godine u Gradskoj vijećnici u Puli, s  početkom u 12,00 sati.

 Istog dana, prethodno konferenciji za medije, u 11,30 sati bit će održana dodjela tradicijskih drvenih igračaka u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“, kojeg provode Radio Kaj i Etnografski muzej iz Zagreba uz potporu Krapinsko-zagorske županije. Igračke će dobiti Dječji vrtić Pula i Dječji vrtić Mali svijet Pula, a dodjela će biti održana na pulskom forumu.

U  13,00 sati  biti će službena predaja glazbene ograde Gradu Puli (Dom Hrvatskih branitelja,  Leharova 1, Pula)

Konferenciji za medije nazočit će:

župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar

župan Istarske županije Valter Flego

gradonačelnik Pule Boris Miletić

predsjednik HGK, županijska komora Krapina Josip Grilec

predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško

voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar

O MANIFESTACIJI

100% ZAGORSKO je manifestacija prodajno-izložbenog karaktera na kojoj će biti izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode Zagorja predstavljat će pedesetak  izlagača – poljoprivredni proizvođači, obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli te restorani i kulturne ustanove.

Ulice Pule ispunit će zvuci i mirisi zagorske tradicije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće,  rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca i umanjeni prikaz špilje Hušnjakovo (fotografiranje, animacija djece i odraslih), prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te bogat kulturno-umjetnički program.

Na dan otvorenja manifestacije, u petak, 08. lipnja 2018. godine bit će održan  Susret istarskih i zagorskih gospodarstvenika kao i turističkog sektora.

Krapinsko – zagorska županija će Gradu Puli pokloniti glazbenu ogradu na kojoj se mogu odsvirati prvi taktovi hrvatske himne.  Prva takva ograda postavljena je u Krapinsko – zagorskoj županiji, u Zelenjaku, kraj spomenika hrvatskoj himni. Istu takvu ogradu Krapinsko – zagorska županija već je poklonila Gradu Vukovaru, a nakon Pule, poklonit će ju i Gradu Rijeci u kolovozu ove godine, također za vrijeme održavanja manifestacije 100% ZAGORSKO. Više informacija o projektu Dajmo djeci korijene i krila: http://www.kaj.hr/korijeni-naslovna/

 ORGANIZATORI: Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije

PARTNERI: Istarska županija, Grad Pula

HODOGRAM

Petak, 08. lipnja 2018. godine

10,00 – 12,00 sati – Susret istarskih i zagorskih gospodarstvenika te  turističkog sektora (HGK Županijska komora Pula Carrarina 5)

12,00 sati – obilazak izlagača na manifestaciji 100% ZAGORSKO

12,45 sati  – IZJAVE ZA MEDIJE (turistički kutak KZŽ)

VOŽNJA KOČIJOM

Pin It on Pinterest