Susret glavnog ravnatelja policije i načelnika PU istarske s ozlijeđenim policajcem

 

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina posjetio je danas Policijsku upravu istarsku te se, prije radnog sastanka s rukovoditeljima policijske uprave, zajedno s načelnikom Alenom Klabotom, susreo s policijskim službenikom Interventne jedinice policije Zoranom Grgićem, koji je ozlijeđen prošlog tjedna na nogometnoj utakmici u Vinkovcima.

Zoran u policiji radi već 19 godina, od čega je dvije godine proveo u redovima specijalne policije, nakon čega je policijsku karijeru nastavio u Interventnoj jedinici policije.

U srijedu, 23. svibnja, zajedno sa svojim kolegama, obavljao je redovne zadaće na nogometnoj utakmici između Hajduka i Dinama u Vinkovcima.

U 66.-oj minuti zapaljen je veći broj baklji koje su ubačene na teren, a jedna od njih pogodila je Zorana i opekla ga po licu i vratu.

Iako mu je odmah pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da se radi o lakšim ozljedama, policijski službenik imat će trajne posljedice.

Trenutno se nalazi na bolovanju, a prema liječničkim prognozama, nije poznato kada će se ponovno moći vratiti na posao.

U srdačnom razgovoru, glavni ravnatelj policije poželio je Zoranu brz oporavak i zahvalio mu na njegovom predanom radu u policiji.

Ujedno mu je prenio pozdravei želje za brzim oporavkom  ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te mu je poručio da u svakom trenutku ima potpunu podršku Ministarstva.

”Obavljajući svoje redovne zadaće, policijski službenici svakodnevno riskiraju vlastiti život ne bi li zaštitili živote svojih sugrađana i njihovu imovinu.

Njihov posao ne prestaje nakon završene smjene jer to i nije samo posao, nego poziv i životno opredjeljenje.

Poziv za pomaganjem, zaštitom i brigom za naše građane.

Kao i glavni ravnatelj policije, Zoranu zahvaljujem na njegovom doprinosu policijskoj službi i želim mu brz opravak” poručio je i načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot.

Pin It on Pinterest