Podijeljene nagrade savjesnim vozačima

 

U prostorijama Turističke zajednice grada Pule danas su podijeljene prigodne nagrade savjesnim vozačima. Nastavak je to preventivne aktivnosti Dan ljubaznosti u prometu, koja je održana 23. svibnja na pulskim prometnicama.

Naime, Postaja prometne policije Pula-Pola, Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule i Autokolub Pula-Rovinj organizirali su preventivnu akciju u cilju povećanja sigurnosti pješaka u prometu, kao i u cilju razvijanja tolerantnijeg odnosa između vozača i pješaka.

Na pet pješačkih prijelaza, u Santorijevoj, Tomasinijevoj, Mletačkoj, Marulićevoj i Koparskoj ulici, policijski službenici su zajedno s pripadnicima prometne jedinice mladeži, evidentirali ”savjesne” i ”nesavjesne” vozače.

Evidentirano je ukupno 108 ”savjesnih” vozača, koji su zaustavili vozilo i propustili pješake na obilježenom pješačkom prijelazu.

Nakon obavljenih analiza, pri čemu je u obzir uzeto i ranije poštivanje prometnih propisa, odabrano je 20 ”savjesnih” vozača, za koje su Turistička zajednica grada Pule i Autoklub Pula-Rovinj pripremili prigodne nagrade.

Direktorica turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj, pomoćnik načelnika policijske postaje za preventivu cestovnog prometa Dubravko Šlibar i tajnik Autokluba Pula-Rovinj uručili su danas ”savjesnim” vozačima nagrade i pohvalili njihovo poštivanje prometnih propisa.

Među nagrađenim vozačima bili su uglavnom iskusni vozači, što s obzirom na činjenicu da je u obzir uzeto i ranije poštivanje prometnih propisa, govori da se doista radi o savjesnim vozačima, koji mogu biti primjer drugim sudionicima u prometu.

Policijska uprava istarska čestita nagrađenim vozačima i još jednom zahvaljuje sudionicima u prometu, koji su podržali ovu preventivnu akciju.

Pozivamo građane i turiste da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dio naše svakodnevnice,  a sve kako bi se povećao osjećaj sigurnosti na pulskim prometnicama, odnosno kako bi se svi osjećali sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo.

Foto galerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1530734273705316

 

Pin It on Pinterest