ZAPOČELE PRIJAVE ZA DJEČJE KREATIVNE RADIONICE 65.PULE!

 

65. Pulski filmski festival s velikim zadovoljstvom poziva zainteresiranu djecu i mlade da se prijave na popularne interaktivne radionice – Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i RED radionicu za digitalnu generaciju

Radionica izrade animiranog filma Pustolovni laboratorij profesora Baltazarananovo otvara svoja vrata svježoj generaciji najmlađih zaljubljenika u Sedmu umjetnost. Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godinaželjni zanimljivih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga. Uz stručno vodstvo grafičke dizajnerice i ilustratorice Petre Zlonoge i likovne umjetnice Nine Šestanović polaznici će se tijekom jednotjednog programa detaljno educirati o svim segmentima izrade animacije: od izrade i razrade priče, pisanja scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, do osnove animacije i potom produkcije i post-produkcije.

Radionica će se održavati u Dječjem vrtiću Rin Tin Tin u Puli (Uspon Svetog Stjepana 1od 11. do 19. srpnja 2018. godine (izuzev vikenda 14. i 15. srpnja). Kotizacija za sudjelovanje iznosi 400,00kn, a ukoliko radionicu žele pohađati dvoje djece iz iste obitelji, sljedećem je kotizacija 300,00 kuna.

RED radionica za digitalnu generaciju poziva u digitalni svijet svega što su dosad mogli vidjeti samo na malim i velikim ekranima, mlade zaljubljenike u kinematografiju i najsuvremeniju tehnologiju, da budu dio ove kreativne i uzbudljive radionice i ostvare vlastiti film.

Radionica će se održavati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula od 12. do 19. srpnja 2018. godine od 9:00 do 14:00 sati a namijenjena je mladima u dobi od 12 do 16 godina.

Program će se održati pod vodstvom redateljice Judite Gamulin koja će polaznicima iz prve ruke približiti i praktični i edukativni dio filmskog svijeta, te održati posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 500,00 kuna, a za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 400,00 kuna.

Za obje radionice prijave su otvorene do 27. lipnja 2018. ili do ispunjenja kapaciteta.

Zbog iznimnog interesa produžene su, do 10. lipnja, prijave za sudjelovanje u projektu Mladi filmofili koji okuplja ljubitelje filma od 18 do 29 godina, a sudjelovanjem u programu osiguran je  smještaj, prehrana, festivalski katalog te posebne akreditacije za sve projekcije i popratne programe.

Sve dodatne informacije mogu se zatražiti putem e-maila na marina@pulafilmfestival.hr.

Pin It on Pinterest