BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ OSVOJILA KUP HRVATSKE U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM 2018.

 

‘ISTRIJANI’ ZLATO, SREBRO, BRONCA I PRIJELAZNI EKIPNI PEHAR KUP-a HRVATSKE U TRAJNO VLASNIŠTO! DAVORU KOMARU, SEDMA TITULA OSVAJAČA KUP-a HRVATSKE!

Boćari/ice našeg Kluba, vratili su se danas sa upravo odigranog otvorenog KUP prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Velikoj Gorici u subotu 02. lipnja 2018. godine.

Osvojili smo zlato, srebro i broncu!

Zlato za ‘Istrijanu’ bez ijedne izgubljene utakmice u kategoriji BC4, osvojio je član našeg Kluba Davor Komar iz Pule, kojemu je to ujedno i sedma titula osvajača KUP-a Hrvatske (2011. Zagreb, 2012. Rijeka, 2014. Đakovo, 2015. Đakovo, 2016. Požega, 2017. Požega i sada 2018. Velika Gorica)!

Srebro za ‘Istrijanu’ osvojila je članica Kluba Melisa Osmanović iz Pule, koja je igrajući u finalu sa svojim klupskim kolegom Komarom imala manje sportske sreće izgubivši rezultatom 4:2. Broncu u Istru donijela je članica Kluba Samanta Lukšić iz Jurani u kategoriji BC3, koja je u utakmici za treće mjesto bila bolja od svog klupskog kolege Draška Bartolića iz Pule, koji je u konačnici KUP-a zauzeo 4. mjesto u ukupno poretku.

Manje sportske sreće imala je i članica Kluba Dubravka Jeromela iz Pule koja je svoju prvu subotnju utakmicu odigrala protiv također svoga kolege iz BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’, Davora Komar i odmah u prvom krugu ‘ispala’ iz mogućih borbi za medalju. Manjak sportske imao je i igrač Kluba Zoran Peruško iz Perušku/Marčana, koji je nažalost već u svojoj prvoj utakmici ispao iz natjecanja.

Zbog velikog broja prijavljenih igrača, na KUP-u Hrvatske igralo se po sistemu ‘knockout’, odnosno na ispadanje.

Osvajanjem zlata, srebra i bronce naš je Klub sakupio najviše bodova na prvenstvu, što je bilo dovoljno da treću godinu za redom osvojimo prijelazni pehar KUP-a Hrvatske, kojega smo ovaj puta dobili u trajno vlasništvo.

Pohvaliti ćemo se i činjenicom da nam prostorije Kluba krasi u travnju mjesecu ove godine osvojeni prijelazni pehar Ekipnih prvaka Hrvatske…

Iskreno zahvaljujemo Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Gradu Pula, Gradu Vodnjanu, Općini Marčana, Općini Pićan, ‘Marche’ restoranima Hrvatska i Društvu distrofičara Istre, na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na ovom KUP prvenstvu Hrvatske.

Nakon ovog prvenstva, naš Klub broji 158 osvojenih pehara/medalja (1, 2 i 3 mjesta) na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavljamo našu dvanaestu godišnju dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom.

Trenutno u ovo 2018. boćarskoj sezoni ‘brojimo’ 14 osvojenih pehara/medalja! Što se tiče daljnjih natjecanja, već slijedećeg petka 15. lipnja 2018. godine putujemo za Slavonski Brod na 3. kolo prvenstva Hrvatske pojedinačno (od pet ukupno), zatim od 22.-27. lipnja na međunarodni ‘TATRA KUP’ u Slovačku, gdje nas očekuju zlatni paraolimpijci u paru iz 2016. godine iz Ria, sa kojima ćemo se susresti pojedinačno i u paru, zatim Komar i Osmanović od 02.-09. srpnja
kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije odlaze na otvoreno Svjetsko prvenstvo u Portugal, zatim slijedi tri tjedna priprema u Rovinju za odlazak u Liverpool/Engleska na Svjetsko prvenstvo gdje dolazi 16 najboljih boćarskih parova na svijetu, od kojih su naši Komar i Osmanović 11-ti boćarski par na svjetskoj rang listi, pa u rujnu mjesecu Regional Open u Poljskom Poznanu i još mnogo intenzivnih turnira i prvenstava u ovoj 2018. boćarskoj sezoni/godini…

Više o svemu možete pogledati na internet stranici našeg Kluba – WWW.ISTRIJANA.HR i na našem Facebooku

( BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ )

Pin It on Pinterest