Gostovanje ugledne hrvatske lingvistice Milice Mihaljević na pulskom Sveučilištu

 

Regionalni aktiv Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku (HDPL) Pula poziva sve zainteresirane na predavanje pod nazivom Hrvatski jezični sadržaji na mreži dr. sc. Milice Mihaljević, znanstvene savjetnice u trajnome zvanju s Odjela za hrvatski standardni jezik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Javno predavanje održat će se 4. lipnja 2018. u 13 sati u Dvorana Slavka Zlatića Sveučilišta Jurja Dobrila u Puli (I. M.  Ronjgova 1).

Milica Mihaljević ugledna je hrvatska lingvistica, voditeljica  Odjela za hrvatski standardni jezik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje  te autorica većeg broja knjiga, priručnika i radova iz područja terminologije, leksikologije, standardologije. Autorica je i urednica Školskoga rječnika hrvatskoga jezika, Hrvatskoga pravopisa, Pregleda gramatike hrvatskoga jezika, Hrvatskog terminološkog priručnika. Dobitnica je Nagrade Grada Zagreba za izniman rezultat u teorijski utemeljenome radu u promicanju znanosti u prosvjeti.

S ovim predavanjem završava prvi ciklus javnih predavanja u organizaciji Regionalnog aktiva HDPL-a Pula na pulskom sveučilištu u suorganizaciji Filozofskog fakulteta i Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije.

Od ožujka do sada publika je mogla uživati u predavanjima više inozemnih i domaćih uglednih lingvista poput Renate Šamo s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Julie Krauze s Cardinal Stefan Wyszyński University iz Varšave, Mojce Kompara sa Sveučilišta u Kopru (Slovenija), Prashant Pardeshija s Nacionalnog instituta za japanski jezik i lingvistiku u Tokiju, Nicolasa Lamourea sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, Maje Glušac s Filozofskog fakulteta u Osijeku, Jelena Vlašić Duić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i sutra Milice Mihaljević s Instituta za jezik i jezikoslovlje iz Zagreba.

Više o događanjima u organizaciji Pulskog aktiva HDPL-a Pula možete pronaći na https://www.facebook.com/hdplpula/ .

Pin It on Pinterest