Pula zabilježila rekordne turističke rezultate u predsezoni

Pula je ove godine uspješno otvorila turističku predsezonu. U prvih pet mjeseci ove godine, najveći je istarski grad posjetilo 68.471 gostiju, što ukazuje na rast od 25%, a pritom je ostvareno 245.979 noćenja ili čak 39% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Rezultat je to sve kvalitetnije turističke ponude s više od 1.000 kulturnih manifestacija koje se godišnje održe u našem tritisućljetnom gradu.

Rast broja dolazaka gostiju se posebno odnosi na goste iz Njemačke koji su ostvarili ukupno 130% više noćenja.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić je povodom i više nego sjajnog otvaranja turističke predsezone pohvalio sve turističke djelatnike na iznimnom trudu i uloženom radu koji sada poprima ozbiljne rezultate i izvanredni uspjeh.

“Turizam nam se nije dogodio sam od sebe, već je rezultat mnogih ulaganja i vrijednog rada svih naših sugrađana i djelatnika u turističkom sektoru. Vjerujem kako su to prepoznali posjetitelji mnogih zemalja i kako je i to, uz sve prirodne ljepote koje imamo, jedan od glavnih razloga zašto se mnogi i vraćaju ovdje svake godine. Vjerujem kako će i ova ljetna sezona završiti s rekordnim rezultatima“, istaknuo je gradonačelnik.

Iako se rast u turizmu broji iz mjeseca u mjesec, on je posebno vidljiv u svibnju kada je Pulu posjetilo 35.486 gostiju, odnosno 47% više nego u svibnju 2017. godine, a koji su ostvarili 145.319 noćenja ili u postotku čak 69% više.

Pin It on Pinterest