Objavljen raspored na deset pozornica 7. Dimensions festivala!

Tijekom proteklih sedam godina, Dimensions Festival potvrdio je svoje mjesto kao jedan od najnaprednijih festivala elektroničke glazbe koji okuplja dinamične i inovativne izvođače kroz pet intenzivnih festivalskih dana i noći. S nešto manje od tri mjeseca do početka, 7. Dimensions festival, koji će se održati od 29. kolovoza do 2. rujna, upravo razotkriva i raspored na deset jedinstvenih pozornica na tvrđavi Punta Christo. Od opuštene pozornice na plaži na kojoj se preko dana mogu poslušati koncerti iz svijeta soula, jazza i world glazbe, pa do kultne The Moat pozornice, 100 metara dugog rova, mjesta poklonstva za sve ljubitelje techna. Na pozornicama će se ove godine izmijeniti preko 150 izvođača, a predvode ih Underground Resistance, Peggy Gou, Nina Kraviz, Bonobo (All Night Long), Hunee, Jon Hopkins, Ben UFO, Saoirse, Maurice Fulton, Helena Hauff, DJ Stingray i mnogi drugi. Put u glazbene dimnezije kreće velikim koncertom kultnog njemačkog benda Kraftwerk29. kolovoza u pulskoj Areni, a njima će se na pozornici pridružiti Nils FrahmMoodymann i još niz glazbenika. Finalan raspored svih pozornica bit će objavljen uskoro.

The Clearing, glavna Dimensions pozornica na štinjanskom poluotoku i ove će godine ugostiti najveća imena festivala kao što su Bonobo u posebnom cjelovečernjem setu, Underground Resistance presents Depth Charge, Jona Hopkinsa, dame techna Volvox i Ninu Kraviz te hrvatskog techno maga Petra Dundova. Uživat ćemo u live nastupima brazilskih legendi Azymuth s Marcus Valleom, u jazz, soul i hip-hop miksu benda The Comet Is Coming, jedinstvenom folk-tranceu sastava James Holden & the Animal Spirits, a svakako treba istaknuti nastup domaćeg projekta Jan Kinčl & Regis Kattie koji će međunarodnoj publici predstaviti hvaljeni album prvijenac nedavno izdan za PDV etiketu.

Svijet za sebe unutar festivala, šumovita The Garden pozornica, ugostit će niz uglednih imena z svijeta housea, jazza i svih “feel good” žanrova između. U festivalski vrt tako stižu Moodymann, Amp Fiddler, Marcellus Pittman, domaći predstavnik Eddy Ramich, zatim rRoxymore, Ash Lauryn, Gabriella Vergilov i Peggy Gou s kojima će poznati pariški Rex club u Puli proslaviti 30 godina postojanja. Tu su zatim Margaret Dygas, Sonja Moonear, Ste Roberts i Craig Richards da nabrojimo samo neke.

Naoružana vrhunskim zvučnim i svjetlosnim dizajnom The Void pozornica predstavlja suprotnost The Gardenu i donosi dublje i mračnije zvukove iz svijeta elektroničke glazbe. Pozornicu će otvoriti Resident Advisor uz predstavnike Johna Talabota, Kuniyukija i DJ Pythona. Prava disco groznica čeka nas u petak uz Maurice Fultona, Alexandera Nuta i Red Grega, dok ljubitelji electra ne bi trebali zaobići Void u subotu kada nastupaju Billy Nasty, Chris CPU, DJ Stingray te u live verziji London Modular Alliance, Carl Finlow aka Silicon Scally i DMX Krew. Void će u nedjelju zatvoriti naš Ilija Rudman s Palms Trax i Josey Rebelle.

The Moat, po mnogima najimpresivnija pozornica festivala, rov 100 metara dug i okružen s sedam metara visokim kamenim zidom i ove će godine dobro protresti Pulu. Čast da otvori pozornicu pripala je omiljenoj techno dami Nini Kraviz, a uz nju su u četvrtak K-Hand, Bjarki i Volruptus (live)Helena Hauff, još jedno jako techno i electro ime dočekuje nas u petak u društvu Detroit In Effect i The Exalticsa. U Moat ze za vikend spuštaju Umfang, Anastasia Kristensen, Ben UFO, Pearson Sound i mnogi drugi.

U samom srcu tvrđave smjestila se The Stables pozornica koja će unutar 20 metara visokih zidova i ove godine predstaviti niz eklektičnih izvođača. Raritetne zvukove donosi Josh Cheon, kroz razne dimenzije elektroničke glazbe vode nas Alessandra Adriana, Jon K, Heinrich Dressel & Teslasonic i Pierre. Uz afro beatove publiku će rasplesati Aaron L i Sean OD, kroz mračnije vode plivat će Skee Mask, Batu i Lee Gamble, a hip-hop ikone Open Mike Eagle i Peanut Butter Wolf vladat će pozornicom u nedjelju.

Ballroom, najintimnija pozornica festivala s kapacitetom od smo 100 ljudi predstavlja nadolazeće nade iz cijelog svijeta koje su dio projekta Dimensions DJ Directory, a među njima Heels & Souls, Harri Pepper, Molinaro, Aaron L i Sam Hall. U subotu Ballroom će zauzeti domaća izdavačka kuća PDV sa svojim gostima; Skeptik, Borut Cvajner, Mimi i DJ Labud, Felver & Jogarde i BebettoArija je još jedna pozornica na kojoj će se kroz jedan cijeli dan, u nedjelju, predstaviti domaće i regionalne snage, a ovaj put to su tandem Isolate i Volster, Avoid aka Vladir Ačić i Roli, a uskoro će biti objavljeni i ostali.

Subdub novo je ime Mungo’s Arena pozornice, jedne od publici najdražih prostora unutar same tvrđave, s jedinstvenim razglasom i line-upom koji predstavlja najbolje od svjetske bass glazbe. Subdub pozornicu tako ovaj put predvode Mala, The Bug, Skee Mask u posebnom dub setu, dBridge, Steve Spacek, Skeptical i Alix Perez.

The Beach, točnije pozornica na plaži jedan, je od atributa festivala, mjesto gdje se u idiličnoj atmosferi tik uz more već od podneva mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca, jazz i world glazbe. Za večer na tvrđavu publiku će zagrijavati tako iransko-kubanski kvartet Ariwo, jazz sastavi Total Refreshment Centre, Ezra Collective i Sons of Kemet, zapaženi hip-hop i soul duo Children of Zeus. Sinonim za dobru atmosferu je Eglo Records obitelj, a Hunee sa svojim soulful i razigranim izborom pjesama uz zalazak sunca bit će savršena zvučna podloga za zadnji dan 7. Dimensions festivala.

Ulaznice za koncert otvorenja 7. Dimensions festivala uz Kraftwerk 3D, Nilsa Frahma, Moodymanna i druge u pulskoj Areni poveznice, te na svim Entrio prodajnim mjestima.

Regionalne festivalske ulaznice koje vrijede za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Puna Christo (ne uključujući koncert otvorenja) mogu se pronaći ovdje, te putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima.

Sve informacije o Dimensions festivalu na likovima:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

Photo: https://www.facebook.com/Darko-Zima-Photography-1635233740033782/

Pin It on Pinterest