Otvoren 5. Festival multikulturalnosti

U Titovom parku u Puli jučer je otvoren 5. po redu Festival multikulturalnosti. Festival multikulturalnosti organizira se u povoduDana Europe koji se obilježava 9. svibnja s ciljem promoviranja istarskog kulturnog bogatstva i međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, što je jedan od temelja Europske unije.

U ime Grada Pule festivalu je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Robert Cvek. Zamjenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo održavanjem slavlja multikulturalnosti upravo u Titovom parku. Istaknuo je da se danas slavi različitost, antifašizam i prave, istinske vrijednosti koje “prenosimo na mlađe kako se nikada ne bi zaboravile.”

Uz zamjenika gradonačelnika , prisutne u ime Istarske županije pozdravila je zamjenica župana  Giuseppina Rajko.

Otvaranjem šampanjca obilježena je peta godina festivala, a na pozornicu je ubrzo stupila labinska kantautorica Elis Lovrić.

Nastupile su brojne amaterske udruge, zajednice i kulturna društva nacionalnih manjina na razini koje su predstavile kulturno stvaralaštvo, literarna bogatstva, tradiciju, pjesme, običaje i ostala nacionalna obilježja čak 14 etničkih skupina s područja istarskog poluotoka.

Festival multikulturalnosti održava se u svrhu obogaćivanja turističke ponude u predsezoni s ciljem međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, a nastavlja se danas s početkom u 19 sati.

Festival multikulturalnosti održavat će se u Titovom parku u Puli u periodu od 7. do 9. lipnja

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1538595262919217

 

Pin It on Pinterest