Prezentirani rezultati eksperimentalnog programiranja za učenike

Danas je u kabinetu informatike OŠ Vidikovac održana prezentacija programa eksperimentalnog programiranja za učenike osnovne i srednje škole koji se realizirao tijekom drugog polugodišta školske godine 2017. /18. u OŠ Vidikovac Pula i Tehničkoj školi Pula.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci u društvu pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvire Krizmanić Marjanović, pohvalila je uspješno završen program eksperimentalnog programiranja. „Izrazito mi je drago što su se učenici imali prilike na direktan način, kroz vježbu i radionice, upoznati s modernom tehnologijom te raznim programskim jezicima koji su im omogućili stjecanje novih životnih znanja.“ – kazala je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Glavni tajnik Zajednice za tehničku kulturu Pula Anton Pletikos zahvalio se na financijskoj potpori pri organizaciji Gradu Puli i Istarskoj županiji te svima ostalima koji su se uključili u potporu organizaciji ovog programa. „Nove tehnologije i alati koje su naša djeca i učenici naučili kroz ovaj program u budućnosti će im znatno pomoći prilikom zapošljavanja i odabira životnog puta.“ – kazao je Pletikos.

Nakon održane prezentacije predstavnika svake škole, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci dodijelila je prigodnu potvrdu učenici OŠ Vidikovac, a osim nje u programu je sudjelovalo još 6 učenika OŠ Vidikovac. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan zajedno s profesoricom računalstva Tehničke škole Pula Izabelom Šipurom dodijeli su zaslužene potvrde učenicima Tehničke škole Pula.

Incijator ovog eksperimentalnog programa bio je županijski vijećnik Vili Rosanda.

Pin It on Pinterest