Uređeno dječje igralište na Gregovici

Na dječje igralište na Gregovici se do kraja tjedna, u ovisnosti o vremenskim prilikama, planira postaviti višebojna antistres podloga čime se igralište otvara za dječicu da sigurno i bezbrižno uživaju u novim igralima. Cjelovita rekonstrukcija dječjeg igrališta na križanju Ulice Istarskog razvoda i Županske ulice, na zahtjev Mjesnog odbora Gregovica, obuhvatila je uklanjanje postojećih igrala i dotrajale ograde te postavljanje novih 5 sprava: kombinirano igralo, dvostruka njihalica, jednostruka njihalica, klackalica te ljuljačka s košarom prilagođena za djecu s teškoćama u razvoju. Izvedene su i pješačke staze od poroznog betona koje osiguravaju propusnost za vrijeme padalina.

Povodom Dana planeta Zemlje mališani tamošnjeg dječjeg vrtića Topolino pomogli su u sadnji stabala u zoni igrališta kao dio hortikulturnog uređenja koje se izvodi. Kako bi se dodatno osiguralo dječje igralište slijedi i postavljanje metalne ograde, a betonski i kameni zid u istočnom dijelu igrališta rekonstruiran je i prikladno razdvaja  igralište od parkirališta i prometnice. Klupice i stolovi, kao dio urbane opreme, koja će se postaviti omogućit će roditeljima da opušteno promatraju svoju djecu u igri.

Ulaganje u najmlađe jedan je od prioriteta Grada Pule te se, sukladno mogućnostima, podržavaju želje građana kojima se inicira upravo takav vid novih sadržaja.

Vrijednost investicije iznosi nešto više od pola milijuna kuna, a godišnje se u održavanje i uređenje dječjih igrališta uloži više od milijun kuna, odnosno znatno više kada je riječ o izgradnji novih dječjih igrališta ili cjelovitim rekonstrukcijama postojećih.

U kontekstu uređenja i obogaćivanja sadržajima dječja igrališta, navedimo da je i  prije službenog otvaranja otoka Veruda, Puljanima poznatom kao Fratarski otok, za mališane već dotjerano dječje igralište. Igrala su postavljena, ofarbana a ovogodišnji novitet predstavlja zaštitna ogradu prema zoni mora koja doprinosi sigurnosti mališana.

Kako bi se očuvale igrališne površine pozivaju se građani da pomognu u zaštiti gradske imovine od devastacije te da primijećene kvarove i oštećenja prijave društvu Castrum Pula 97 d.o.o.,  koji održava dječja igrališta, na telefonski broj 052/535-710, e-mail:info@castrum-pula.hr, kako bi se čim prije moglo pristupiti sanaciji, prije svega radi sigurnosti najmlađih Puležana.

 

Pin It on Pinterest