Dan sv.Elizeja i svjetski dan glazbe u Fažani

Župa sv Kuzme i Damjana, Istarska glazbena scena mladih i Turistička zajednica Općine Fažana pozivaju Vas u crkvicu Sv Elizeja,   u nedjelju, 17. lipnja 2018. u 18,30 sati povodom Dana Sv Elizeja i Svjetskog dana glazbe.
Program:

18,30  Misa u crkvici Sv. Elizeja, proslava suzaštitnika fažanske župe

19,00   Koncert klasične glazbe, nastupaju;

MARIJA TICL, sopran

VLADIMIR GORUP, harmonika

Svjetski dan glazbe (franc. Fête de la Musique) slavi se svake godine 21. lipnja susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Raznim glazbenim priredbama ujedno se obilježava i kalendarski početak ljeta. Ove godine koncert ćemo održati i povodom Dana sv. Elizeja, suzaštitnika Fažanske župe te ćemo ga i  održati poslije svečane mise koja počinje u 18,30 sati  ispred crkvice Sv. Elizeja.

Program koncerta klasične glazbe:   
J. CABANILLES   – Tiento lleno de segundo tono

  1. F. HÄNDEL – O care parolette – Arija Dorinde iz opere “Orlando”, HWV 31
  2. SCARLATTI – Sonata u F- duru, K 205
  3. SCHUBERT – Erster Verlust, D 226
  4. SCHUBERT – Moment musicaux u f- molu, D 780, br. 3
  5. SCHUMANN – Du bist wie eine Blume, op. 25, br. 24
  6. MASCAGNI – Ave Maria, iz opere „Cavalleria rusticana“
  7. ROSSINI – A. DMITRIJEV – Cavatina Figara iz opere „Seviljski brijač“
  8. LUČIĆ – Snešica
  9. GERSHWIN – There is a boat

NEGRO SPIRITUAL – Ride on King Jesus    arr. H. Johnson

Biografije izvođača:

MARIJA TICL
Marija Ticl (1997.) rođena je u Požegi. Svoju glazbenu naobrazbu započinje u Požegi kao pijanistica, a zatim upisuje srednju glazbenu školu, smjer Solo pjevanje, u klasi prof. Draženke Majić.  2012. godine osvaja prve nagrade na Međunarodnom natjecanju za glas i orgulje Heferer i Međunarodnom natjecanju Lav Mirski u Osijeku 2013. i 2015. Nakon završetka srednje škole uspije studij Glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Puli, a godinu dana kasnije upisuje studij Solo pjevanja u klasi doc. art. Marije Kuhar Šoše. Također se bavi radom sa zborovima; od 2011. je orguljašica u župnoj crkvi u Stražemanu (Požega), te od 2016. je zborovođa Zbora mladih Svjetla vjere u župi svetog Antuna u Puli.

VLADIMIR GORUP
Harmonikaš i kompozitor, rođen 1983. godine. Osnovnu glazbenu školu završio je u Krapini (smjer harmonika i klavir), a srednju glazbenu školu u Zagrebu u glazbenom učilištu “Elly Bašić” (smjer harmonika, teorija te kompozicija kao izborni predmet). Studij harmonike nastavlja u Lovranu u klasi prof. Volodimira Balyka, a završava u Puli u klasi prof. Slavka Magdića. Poslijediplomski studij vodi ga u Hannover (Njemačka) gdje je 2008. diplomirao u klasi prof. Elsbeth Moser s najvišim brojem bodova. Iste godine upisuje studij kompozicije u klasi prof. Johannesa Schöllhorna, a uspješno diplomira u klasi prof. Snežane Nešić u siječnju 2014. Bavi se izvođačkim, kompozitorskim i pedagoškim radom. Kao izvođač posebno se koncentrirao na komornu glazbu u raznim kombinacijama. Od 2008. surađuje s njemačkom sopranisticom Laurom Pohl s kojom je do sada izgradio nekoliko tematskih programa  (“Bach meets Piazzolla”,  “Canciones españolas“- španjolske pjesme). U nekoliko navrata je veoma uspješno izveo veliki Schubertov ciklus pjesama “Winterreise- Zimsko putovanje” u suradnji s basistom Heinzom Maraunom. Kao solo izvođač većinom se koncentrirao na razdoblje baroka, Tango nuevo Astora Piazzolle te djela Vladislava Zolotarjova kod čijeg se opusa posebno koncentrirao na manje poznate aspekte njegovog stvaralaštva za harmoniku npr. originalne verzije „Ispaniade“ i 4. dječje suite (u 10 stavaka), neke stavke iz ciklusa „24 meditacija“, te 1. sonatu koju je prema originalnim izvorima rekonstruirao Volodimir Balyk. Osvojio je brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima i surađivao s mnogim vrhunskim svjetskim i domaćim pedagozima.Vladimir Gorup bavi se komponiranjem solo kompozicija, kompozicija za manje i veće komorne sastave te orkestralnih kompozicija, a također i radom na transkripcijama. Mnoge od kompozicija su uspješno praizvedene i naišle na dobar odjek kritike i publike. Izvođene su u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Italiji i Švicarskoj (neke uz suradnju s renomiranim svjetskim ansamblima kao npr. Esbjerg Ensemble iz Danske).

Od ožujka 2015. radi na Muzičkoj akademiji u Puli kao viši asistent za teoretske kolegije.

Pin It on Pinterest