Upriličen prijem za delegaciju AP Vojvodine

U Puli je danas započela trodnevna manifestacija Dani Vojvodine u Istri, povodom čega je u sjedištu Istarske županije upriličen prijem za delegaciju Autonomne Pokrajine Vojvodine na čelu s predsjednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

Zaželjevši dobrodošlicu gostima, istarski župan Valter Flego se osvrnuo na dugogodišnje prijateljstvo, koje je 2006. godine formalizirano i potpisivanjem Sporazuma o suradnji.

Istra i Vojvodina, slične su po mnogočemu, a prvenstveno po vrijednostima koje dijelimo i svakodnevno živimo, a već tradicionalni „Dani Istre u Vojvodini“ i uzvratni „Dani Vojvodine u Istri“, mogu poslužiti kao primjerom dobre regionalne suradnje. Pred nama je još puno prostora za suradnju, posebice po pitanju pripreme i kandidiranja europskih projekata iz područja zdravstva, socijalne skrbi i kulture “, naglasio je župan Flego podsjetivši i na susret Zajedničkog savjetodavnog odbora Odbora regija, koji je koncem prošle godine, na njegov prijedlog, održan u Novom Sadu.

Tijekom susreta bilo je govora i o jačem povezivanju poduzetnika i obrtnika te poljoprivrednika, budući da su upravo spomenute grane snaga kako Istre, tako i Vojvodine.

Naše regije nisu si konkurencija, već suprotno, sinergijskim učinkom možemo učiniti daljnje iskorake na dobrobit naših građana“, smatra župan Flego s čime se složio i predsjednik pokrajinske Vlade Igor Mirović.

Osjećamo se uistinu kao prijatelji i sve što radimo, radimo zbog ljudi. Želimo da se naši obrtnici, poljoprivrednici, kulturnjaci povezuju i uspostavljaju odnose“, istaknuo je predsjednik Mirović spomenuvši i kako se ovih dana u Novom Sadu održava 15. međunarodni festival vina Interfest na kojem izlažu i istarski vinari.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić je istaknuo kako su Istra i Vojvodina oaze mira, što je posebno važno u kontekstu sve učestalijeg jačanja netrpeljivosti i ekstremizama diljem Europe.

Ponosni smo na naše prijateljske odnose i zajedničke nam vrijednosti, koje želimo i dalje održavati i baštiniti“, rekao je gradonačelnik Miletić.

Prijemu su prisustvovali i zamjenica župana Sandra Ćakić-Kuhar, v.d. pročelnice za međunarodnu suradnju i europske poslove Ivana Dragišić, a u sastavu delegacije AP Vojvodine bili su i potpredsjednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, sekretar za zdravstvo dr. Zoran Gojković, sekretar za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Dragana Milošević te generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović.

Pri završetku prijema župan Flego i delegacija obišli su štandove na pulskim Giradinima, na kojima svoju turističku ponudu predstavlja deset vojvođanskih gradova i općina.

Pin It on Pinterest