Anketa o izgradnji hotela na Valkanama

Ispitivanje stavova građana za tvrtku Hotel Valkane provela je agencija IPSOS od 23. do 27. svibnja 2022. godine, na reprezentativnom uzorku od 600 ispitanika starijih od 18 godina s prebivalištem u Gradu Puli. Pogledajte rezultate:

Rezultati ankete koju je napravila agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja IPSOS pokazali su da, 58,3% ispitanika podržavaju izgradnju hotela, dok je njih 34.4% protiv, a bez odgovara je 7.3% ispitanika.

56,6% ispitianika smatra da je zahtijevanje referenduma o izgradnji hotela na Valkanama politička igra i skupljanje političkih poena, svega 30,9% njih vjeruje kako se radi o stvarnoj brizi za građane, dok 12,5% ne zna.

Isto istraživanje pokazalo je kako 11,7% ispitanika do sada nije čulo za ovaj projekt, a od onih koji jesu, njih 37.3% zna dosta o tome, 38,3% ne zna dovoljno, dok ih je 12,7% za projekt čulo, ali ne znaju ništa o njemu.

Na pitanje o trenutnome stanju kamenoloma Valkane 19,9% ispitanika smatra da je stanje na toj lokaciji dobro i da ništa ne treba mijenjati, dok se 47,9% njih ne slaže i smatra kako je ta lokacija nesigurna i ružna te je potrebna hitna sanacija i prenamjena. Njih 24,1% ne znaju i nisu dugo bili tamo, 3% građana ne znaju gdje je to, a 5,1% ne zna.

Treba li u Puli graditi hotele sa 5 zvjezdica, 30% ispitanika to smatra jako bitnim, a 30,4%  smatra da su potrebni, ali ne jako bitno. Njih 24,7% smatra da se takvi hoteli u Puli ne trebaju graditi, ali im ne bi ni smetali, dok bi svega 12% građana izgradnja takvog sadržaja smetala, a 2% njih je bez odgovora, pokazali su rezultati ovog istraživanja.

Odgovori

Pin It on Pinterest