I. Roštiljada na Svetici Šišan odgođena za nedjelju 24.6.2018.

Zbog najave iznimno lošeg vremena u petak. 1. Roštiljada na Svetici se odgađa za nedjelju 24.6.2018 u isto vrijeme.

Sve ostaje isto, samo se datum mjenja.

Vidimo se u nedjelju na Svetici u 17.00!

Hvala na razumjevanju

Podsjećamo,

Mjesni odbor Šišan – Sissano i N.I.P. Agencija organiziraju po prvi puta u općini LižnjanLisignano gastro manifestaciju „I. Roštiljada na Svetici” u nedjelju 26.lipnja 2018., pod pokroviteljstvom Općine Ližnjan-Lisignano.

Prijavljeno je ukupno 14 ekipa za roštiljanje koje sa sobom na natjecanje donose samo roštilj, začine i svoju tajnu dobrog roštilja, a organizator osigurava meso za pripremu, te drva i ugljen za roštilj.

Tročlani stručni žiri ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja.

Ova gastro manifestacija biti će humanitarnog karaktera. Naime, sav prihod prikupljen toga dana ide za humanitarnu akciju “Borba s beštijom” organizirana u suradnji sa udrugom FB Puljani humanitarci za našu sugrađanku Petru koja se bori s sarkomom.

Na samom mjestu događanja osim bogatog glazbenog, zabavnog i gastronomskog programa organizirati će se i modna revija SK Design studia, te bogata tombola.

Sve dakle započinje u nedjelju 26. lipnja od 17.00 sati.

Popodnevni zabavni program od 17.00 do 20.00 sati ispunjen je nastupima mješovitih zborova sa područja Općine Ližnjan; Zbor Zajednice Talijana Šišan i KUD Kuje Ližnjan, te nastupom mlade pjevačke nade Sky Leček.

U programu je i vođeno razgledavanje tvrđave – Svetice (Monte Madonne), koja je sagrađena ispod istoimenog brda Monte Madonna koje se nalazi istočno od Šišana i sjeverozapadno od Ližnjana. Glavna funkcija ovog objekta bila je zaštita Kvarnerskog zaljeva pa se Svetica naziva i “čuvaricom Kvarnera”.

U 20.00 sati započinje turnir u briškuli sa bogatim nagradama, a za dobro zabavu do kasno u noć pobrinuti će se Antonela Škuflić, Prolaznici band i TS Javori.

Voditelj cjelokupnog programa je legendarni Todor. Željeli bismo svih pozvati da provedu dan u prekrasnoj prirodi uz roštilj, dobru muziku i ugodno društvo.

Očekujemo da će Monte Madonna (Svetica) u nedjelju 26.06. biti mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja, stoga svi u Šišan u nedjelju za Petru!

 

Pin It on Pinterest