Folklorna večer – KUD „Uljanik“ Forum, 20,30 sati

Pozivamo Vas u srijedu, 27.lipnja 2018. u 20,30 sati na folklornu večer na Forumu, prvu od tri folklornih večeri manifestacije Na ulicama i trgovima 2018. U programu sudjeluju KUD „Uljanik“ iz Pule i Vokalna skupina Korijeni iz SAD-a.

Organizator programa je SAKUD, suorganizator KUD „Uljanik“, a pokrovitelji Grad Pula i TZ grada Pule.

KUD “Uljanik” će se predstaviti sa svim svojim skupinama. Pripremili su raznoliki program u kojem ćete vidjeti različite istarske plesove, svirku na različitim istarskim narodnim instrumentima te plesove iz ostalih krajeva Hrvatske. Program Vokalne skupine Korijeni sastoji se od izvornih pjesama koje prikazuju jedinstvene pjevačke stilove iz Slavonije i Baranje, Podravine i s otoka Krka.

KULTURNO – UMJETNIČKO DRUŠTVO “ULJANIK” ove godine obilježava 51 godina kontinuiranog djelovanja. Djeluju u nekoliko plesnih i 2 glazbene grupe. Na repertoaru imaju pjesme i plesove iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Društvo je sudjelovalo je na brojnim županijskim, republičkim i međunarodnim smotrama i festivalima. Dobitnikom je mnogih priznanja i nagrada.

 VOKALNA SKUPINA KORIJENI, osnovana 2015. godine, amaterska je hrvatska tradicionalna folklorna pjevačka grupa iz Milwaukee, Wisconsin, SAD. Broji osam članova koji su usredotočeni na pjevanje tradicionalnih pjesama u troglasnom ili četveroglasnom suzvučju. Tijekom svog kratkog postojanja i zajedničkog djelovanja, vokalna skupina Korijeni je nastupala na nekoliko festivala u Americi i Hrvatskoj.

Pozivamo vas i na ostale programe manifestacije Na ulicama i trgovima 2018. te sljedeću od folklornih večeri koje ćete imati prilike vidjeti 24.07.2018.

Pin It on Pinterest