Uručene zahvalnice sudionicima 5. Festivala multikulturalnosti

Istarski župan Valter Flego i zamjenica župana Giuseppina Rajko upriličili su danas, u sjedištu Istarske županije, prijem za predstavnike društava, klubova i udruga nacionalnih zajednica, koje su sudjelovale na ovogodišnjem 5. Festivalu multikulturalnosti.

Bila je to prilika da se zahvali svim sudionicima Festivala te da se izmjene dojmovi o trodnevnoj manifestaciji, koja je održana početkom lipnja u Titovom parku, u Puli.

„Zajedno gradimo gnijezdo budućnosti i mogućnosti za našu djecu, koja će sutra birati gdje žele živjeti. Nadam se da će odabrati ostati upravo ovdje u našoj Istri, gdje njegujemo naše temeljne vrijednosti i vodimo jedan zdrav i normalan život. Zacrtali smo si put mira i napretka prije puno godina, a danas njime kročimo i ljubomorno ga čuvamo“, naglasio je župan Flego, koji je jubilarni 5. Festival multikulturalnosti ocijenio kao najboljim do sada. Župan je ujedno pozvao sve prisutne da u njemu sudjeluju, te ga obogaćuju i narednih godina.

Zadovoljstvo s Festivalom izrazila je i zamjenica župana Rajko, koja je kazala da će se on i dalje nadograđivati.

„Svi zajedno možemo biti ponosni na ovaj projekt koji je odraz naših prijateljskih odnosa i želje da očuvamo naše posebnosti i naše zajedništvo“, rekla je zamjenica.

Na 5. Festivalu multikulturalnosti sudjelovali su: Slovensko kulturno društvo „Istra“; Makedonsko kulturno društvo Istarske županije „Sv. Kiril i Metodij“; Srpsko kulturno društvo Istre „Nikola Tesla“; Društvo perojskih Crnogoraca „Peroj 1657“; Udruga Roma Istre; Zajednica Srba Istarske županije; KUD „Bosna“ Istarske županije; Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre; Mađarsko kulturno društvo Moricz Zsigmond i Demokratska zajednica Mađara Hrvatske.

Podsjećamo, 5. Festival multikulturalnosti amaterskih udruga nacionalnih manjina Istarske županije održao se od 7. – 9. lipnja, u Titovom parku, u Puli, s programom “Pjesmom i plesom kroz bogatu kulturnu baštinu nacionalnih manjina” te izložbom radova, narodnih nošnji, nacionalnih jela i ostalih bogatstava nacionalnih obilježja.

Festival multikulturalnosti organizira se u povodu Dana Europe s ciljem promocije istarskog kulturnog bogatstva i međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, što je jedan od temelja Europske unije.

Pin It on Pinterest