Metal Fest Pula 2018 – Petak 06.07.2018.

PETAK, 6.7. – METAL FEST PULA 2018 (SUPPORTED BY ROŠTILJARKA LIVE 2018) TERASA KLUBA ULJANIK

Pula kao središte teškometalnog zvuka u Istri, u petak, 6.7. biti će domaćin METAL FEST PULA, koji će se održati na terasi Kluba Uljanik.

Sunce, more, sredina ljeta, terasa najstarijeg kluba u bivšoj Jugoslaviji, i pregršt metal bendova dan i noć !!! Bendovi iz Velike Britanije, Švicarske, Slovenije i Hrvatske, pokazati će da metal glazba živi kako u svjetskim tako i lokalnim okvirima. Bendovi iz Velike Britanije, Švicarske, Slovenije i Hrvatske, pokazati će da metal glazba živi kako u svjetskim tako i lokalnim okvirima.

Nastupaju:

BURNING WITCHES – (heavy metal, Brugg – Švicarska); all female heavy metal grupa u strelovitom usponu, dolazi iz Švicarske i od nastanka 2015. godine niže samo uspjehe što i ne čudi jer je riječ o vrsnim glazbenicama. Njihov istoimeni debi album u vlastitoj nakladi vrlo brzo je rasprodan, a i iduće edicije bivaju razgrabljene u kratkom vremenu. Ove godine, Burning Witches potpisao je ugovor s najpoznatijom izdavačkom kućom za metal glazbu „Nuclear Blast Records“ i upravo rade na novom albumu, a zaredalo se i nekoliko rasprodanih turneja. Početkom iduće godine odlaze i na europsku turneju s legendarnim Grave Digger

DEVASTATION – (speed metal, Pula – Varaždin – Hrvatska); sredinom osamdesetih, pulski speed thrash metal sastav Devastation, predvođen pjevačem Alexom Bijažićem, bili su predvodnici kako pulske tako i metal scene tadašnje države. Grupa je djelovala četiri godine, objavila dvije demo snimke, a 1990. godine su prekinuli s radom Alex Bijažić kao konstanta i idejna vodilja Devastationa, ostatak postave ustaljuje u Varaždinu, te kreće s novom erom Devastationa. U novom sastavu bend je snimio EP “In Memoriam”, svojevrstan tribute nekima od najvećih uzora koji su na Devastation iznimno utjecali na samim počecima.

ANIMAL DRIVE – (hard rock/heavy/progressive metal – Zagreb); bend u čijem sastavu se nalazi vrsni frontmen Dino Jelusić, čija razvojna nit je popločena strelovitim uspjehom, gitarista Keller, basista Rokindja, te bubnjar Zvonimir Mihaljević, Animal Drive čine pravom super grupom, koja je albumom prvijencem “Bite!” objavljenim za kultnu izdavačku kuću Frontiers Records probudila kako europske, tako i sve metal i rock fanove na ex YU prostorima.

GONOREAS – (power/heavy metal, Brugg – Švicarska); Gonoreas dolaze iz grada Brugga i jedan su od najdugovječnijih švicarskih metal bendova. a prošlom albumu “Destructive Ways” kao specijalni gost pojavio se legendarni Zele Lipovača iz Divljih jagoda a najnoviji album “Minotaur” (objavljen u LP i CD formatu) snimljen je u suradnji s poznatim američkim producentom Tim Aymarom (Control Denied / Pharaoh).

PRIMITAI – (melodični heavy metal, London – Velika Britanija); Primitai dolaze iz Londona i sviraju visoko kvalitetan melodični heavy metal.

Tu su još: MESMERA (melodični death/metal/core, Trogir – Hrvatska), FROM ASHES (melodični metal/hardcore, Koper – Slovenija), MIND PATROL (heavy/thrash metal, Lucerne – Švicarska), CHAINS OF SUFFERING (heavy/thrash metal, Ivanska – Hrvatska), INFINITAS (melodični thrash metal, Muotathal – Švicarska), KAMARADI (stara škola metala, Zagreb, Hrvatska) + METAL MARKET.

PRIJAVITE SE ZA SUDJELOVANJE NA METAL MARKETU U SKLOPU METAL FESTA PULA

METAL MARKET je zamišljen na sljedeći način:  ako imate CD-e, ploče, kazete, majice, zakrpe, knjige, časopise, i ostalo vezano uz metal i alternativnu muziku, a želite prodati, zamijeniti ili čak pokloniti, prijavite svoje sudjelovanje, kako bi na vrijeme zauzeli svoje mjesto na prostoru kluba. Prijaviti se možete na broj: 092 2414 041

Vrata Kluba Uljanik otvaraju se u 16.00, a koncert počinje u 16.00

Cijena ulaznice u pretprodaji: 80 kuna
Pretprodajna mjesta: Rock bar Mimoza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest