Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio jedinu Olimpijsku sutkinju iz Istre

Članica judo kluba Pulafit Martina Prgomet prva je osoba s područja Istre koja je uspješno položila licencu za Olimpijskog judo suca. Uspjeh je tim već obzirom da je Martina tek druga osoba u Hrvatskoj kojoj je to pošlo za rukom u 64 godina dugoj tradiciji juda u Hrvatskoj. Na ovom velikom postignuću danas joj je čestitao i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je izrazio zadovoljstvo što je još jednom potvrđeno kako Pula ima mlade i perspektivne sportaše.

„Zbilja sam ponosan na sve uspjehe koje naši sugrađani redovito ostvaruju, a kad je riječ o sportu zbilja imamo čime se ponositi. Kao i u svemu u životu, za uspjeh je potrebno puno odricanja, truda i zalaganja, a to ste Vašim uspjehom i dokazali. Vjerujem kako će Vaš primjer poslužiti da se judo kao sport dodatno promovira te kako će biti nadahnuće nadolazećim generacijama mladih judaša“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Kako je i sama rekla judom se Martina bavi već 20 godina, a pripreme za stjecanje titule Olimpijskog suca trajale su gotovo 4 godine. „Od nas 400-tinjak, tek nas je deset pristupilo ispitu u Madridu početkom lipnja ove godine i zbilja sam ponosna na dobivenu licencu“, kazala je Martina i zahvalila Gradu Puli na potpori, a velika joj je želja, kaže suditi na nadolazećim Olimpijskim igrama.

Zadovoljstvo nije krila ni predsjednica kluba Pulafit Marija Prgomet koja je kazala kako je klub osnovan 2002. godine i broji 180 članova, a njihova su vrata uvijek otvorena za nove članove.

Pin It on Pinterest