Poslovna delegacija iz Kine posjetila istarske proizvođače

Poslovna delegacija iz dvadesetmilijunskog kineskog grada Shenzhena predvođena direktorom Centra za razvoj i istraživanje Xia Yangom, posjetila je proteklog tjedna istarske proizvođače vina, maslinovog ulja, tartufa, ribljih prerađevina, lavandinog ulja i kozmetike. Riječ je o uzvratnom posjetu, koji je ostvaren nakon uspješnog sudjelovanja hrvatskih proizvođača na međunarodnom sajmu CEEC EXPO u kineskom gradu Ningbo u organizaciji Hrvatske gospodarske komore te poslovnih susreta u Shenzhenu proteklog mjeseca. Stoga su članovi kineske delegacije, nakon prvih ugovorenih poslova u Kini, posjetom poslovnim subjektima u Istarskoj županiji, željeli bolje upoznati proizvođače koji sa svojim visokokvalitetnim proizvodima imaju realnu šansu za uspjeh na velikom kineskom tržištu.

Na sastanku u HGK – Županijskoj komori Pula, direktor Centra Xia Yang i predsjednica HGK – ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić, razmijenili su aktualne poslovne informacije o najefikasnijim alatima prodaje na kineskom tržištu (WeChatt), a posebno je pozdravljeno otvaranje Ureda HGK i Hrvatske turističke zajednice u Shanghaiju. Gosti iz Kine ponudili su pomoć i podršku za zastupanje hrvatskih gospodarskih interesa i u Shenzhenu gdje već postoji „Kuća hrvatskih vina“ koja djeluje kao stalna prodajna izložba vina iz Hrvatske.

U razgovorima i susretima na terenu naglašen je velik interes za uspostavljanje kvalitetnije poslovne suradnje s našim proizvođačima različitih vrsta roba i usluga, a za članice HGK ponuđena je mogućnost sudjelovanja na međunarodnom sajamskim manifestacijama u Shenzhenu 2019. godine pod posebnim uvjetima, ističe predsjednica HGK – ŽK Pula.

Kinesko izaslanstvo nastavilo je svoj boravak posjetom proizvođačima na području Dalmacije, posebno proizvođačima ribljih konzervi koji su već prisutni sa svojim proizvodima u Shenzhenu, te Dubrovniku, koji je najpoželjnija destinacija za kineske turiste, čiji broj dolazaka u Hrvatsku značajno raste.

 

Vaše poslovanje uz novu generaciju SAP alata S/4 HANA Business Suite uz pomoć europskih fondova

HGK – Županijska komora Pula, 26. lipnja 2018.

 

Program

13.00 – 13.15           Okupljanje i piće dobrodošlice

13.15 – 13.30           Uvodna i pozdravna riječ – ICE Pazin i SAP

Franko Bertoša i Mario Klišanić

13.30 – 14.30           Kako mogu izgledati vaši poslovni procesi

Mauricio Gašparini, Hrvoje Horvat

– Prodaja – upravljanje odnosima s kupcima

-Od prodaje do prihoda (Order to Cash)

– Od nabave do plaćanja (Procurement to Pay)

– Proizvodnja – od planiranja do isporuke (Plan to Production)

– Poslovanje – od plana do rezultata – upravljačko računovodstvo (Controlling)

 14.30 – 14.50           Siguran put iz sadašnjeg u SAP-ov informatički sustav

Franko Bertoša

14.50 – 15.10           Kako financirati Vaš budući informatički sustav na SAP tehnologijama?

Put do bespovratnih sredstava iz EU fondova – Iskustvo, pomoć i uspješan primjer FILIX d.o.o. Pazin (što je informatizirano i kako su iskorištena sredstva EU fondova)

 

Pin It on Pinterest