Fažanski sutoni – 09.07.2018.

Istarska glazbena scena mladih, Turistička zajednica Općine Fažana i Župa sv. Kuzme i Damjana pozivaju Vas na koncert klasične glazbe „Fažanski sutoni“ koji će se održati  u ponedjeljak, 9. srpnja  2018. godine u 21,30 sati

u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.

Nastupaju: 

  • Ingrid Haller, sopran
  • Paola Radin, flauta
  • Vesna Ivanović Ocvirk, klavir
  • Hugo Juraj Ocvirk, klavir

Festival klasične glazbe Fažanski sutoni ciklus je komornih koncerata koji svojom jednostavnošću i nenametljivošću ispunjava sakralni prostor odabranim glazbenim programima i promiče glazbenu umjetnost i kulturu te potiče stvaralaštvo i promicanje mladih akademskih istarskih glazbenih talenata.

 Program koncerta klasične glazbe:

Hugo Juraj Ocvirk, klavir (r. 2004.):

Fažanski suton- Menuet u B-duru za klavir

Ingrid Haller, sopran

Paola Radin, flauta

Vesna Ivanović Ocvirk, klavir

  1. Vivaldi (1678.-1741.) : Salve Regina

Salve Regina

Ad te clamamus

Eia ergo

Et Jesum

  1. F Händel (1685.-1759.) : Sweet Bird, Arija iz oratorija La Ressurezione
  2. Caccini (1551.-1618.) : Ave Maria


W.A. Mozart (1756.-1791.) : Exultate jubilate – Mottetto KV 165

aria- Exultate, jubilate

recitativo- Fulget amica dies

aria- Tu virginum corona

Alleluia

Ch. W. Gluck (1714.-1787.) : Dance of the Blessed Spirits iz Opere Orfej i Euridika

C.Saint-Saëns (1835.-1921.) : Une flute invisible

  1. Cornelius (1824.-1874.) : Ein Ton
  2. Adam- Schmidt (1803.-1856.) : Variations on a theme of Mozart

Biografije izvođača:

INGRID HALLER je rođena, živi i umjetnički djeluje u Rijeci. Diplomirala je Glazbenu kulturu u Puli i solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagre-bu kod prof. Žabčić- Hesky. Usavršavala se u kod poznatih pedagoga. Za vrijeme školovanja osvaja prve  nagrade za pjevanje na državnim natjecanjima, Dekanovu nagradu i nagradu za najboljeg diplomanta “Marija Borčić”. Od 1994. do 2008. g. bila je članica ansambla opere HNK I.pl. Zajca gdje je ostvarila 20 opernih i operetnih uloga lirskog i lirsko-koloraturnog faha među kojima i dvije naslovne. I danas surađuje s riječkom Operom u koncertnim i opernim produkcijama. Također nastupa na solističkim koncertima diljem Hrvatske i u inozemstvu te u komornim sastavima. Snimala je za Hrvatski radio i TV, HKR i Radio Mariju, kao i nosač zvuka „Sakralna glazba riječkih skladatelja“. Danas je profesorica pjevanja i komorne glazbe na srednjoj glazbenoj školi I. M. Ronjgov u Rijeci gdje ostvaruje vrlo zapažene rezultate. Vodi župni zbor crkvi Uznesenja BDM i komorni zbor Schola Cantorum Rijeka. Predsjednica je KUU Dulciana koji se bavi očuvanjem i promoviranjem hrvatske duhovne glazbene baštine.

PAOLA RADIN
​Rođena u Puli. Glazbeno školovanje je započela u Zagrebu na glazbenoj školi «V. Lisinski», gdje je maturirala u klasi profesorice C. Fuchs. Studirala i diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi V. Košir.
​Usavršavala se na Nacionalnoj akademiji «Santa Cecilia» u Rimu kod profesora A. Persichillia ; a magistrirala na Visokoj školi za glazbenu umjetnost «I. Mirković» u klasi P.-Y. Artauda, gdje je radila i kao njegova asistentica.
​Nastupala je kao solist s Riječkom filharmonijom i drugim komornim orkestrima. Svirala je flautu i piccolo u raznim orkestrima (Opera HNK Osijek, Zagrebačka filharmonija, orkestar Muzičke akademije u Zagrebu, Puhači orkestar HV itd.). Imala je niz zapaženih solističkih nastupa na eminentnim festivalima te se bavi organizacijom multimedijskih projekata,osobito na promociji mladih muzičara te u humanitarne svrhe. Nagrađivana je na međunarodnim natjecanjima kao solist i profesor. Profesoricaje na osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi «Ivana MatetićaRonjgova» u Rijeci te u Centru za klasičnu muziku «LuigiDallapiccola». Njezini učenici osvojili su više od 70 nagrada, a 2013. godine dobila je nagradu za najboljeg pedagoga u Županiji.

VESNA IVANOVIĆ OCVIRK

Sa dvadeset godina diplomirala je klavir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. J. Zlatara. Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod prof. Brumberga, Ciccolinija i Boginoa.
Intenzivno nastupa u zemlji i inozemstvu ostvarivši stotine nastupa; samostalno i kao pouzdani koncertni pratilac, s orkestrima i komornim sastavima. Profesorica je klavira u pulskoj glazbenoj školi i na Muzičkoj akademiji u Puli. Članica je HDGU. Od 2002. god. umjetnička je voditeljica Istarske glazbene scene mladih, te se kao promotor bavi  organiziranjem koncerata i sustavnim promicanjem mladih i talentiranih glazbenika. Idejni je pokretač mnogobrojnih autorskih ciklusa komorne glazbe, poput „Vesna-glazbene mladice“, matineja u Istarskom narodnom kazalištu „S glazbenicima uz kavu“, koncerata u podzemlju pulskog amfiteatra „Predah u hladu“ i dr. Umjetnička je ravnateljica festivala komorne glazbe „Fažanski sutoni“ i „Poluotok radosti“.

Pin It on Pinterest