Nastavak bogatog programa za Vodnjansko ljeto

Ovaj tjedanu sklopu Vodnjanskog ljeta očekuju vas folklorne, plesne i koncertne večeri, radionice, sportski turniri, ribarska večer i još mnogo toga!

Ljetne večeri u Barbarigi otvara KUD Vodnjan svojim folklornim nastupom ovaj četvrtak12.07. s početkom u 21h.Folklorna večer prvobitno se trebala održati u srijedu 11.07., međutim tog dana će u vodnjanskom gradskom parku biti organiziran prijenos utakmice Hrvatska : Engleska.

Koncertne večeri u sklopu manifestacije #enjoyperoj idu dalje!

Ovog četvrtka 12.07.,na novouređenoj perojskoj šetnici, očekuje vas romantična šetnja uz more i zalazak sunca, degustiranje najboljih istarskih vina u sklopu manifestacije ″WINE on the BEACH″. Okupljanje šetača je u lučici Portić u Peroju, s početkom u 20 sati. Kotizacija uz uplatu na račun iznosi 30,00 kuna, a na samom startu 50,00 kuna. U cijenu je uključena degustacija 6 vrsta vina južne Istre, renomiranih istarskih vinara (Babos, Teraboto, Medea, Trapan, Marčeta i Kalavojna), koja će se posluživati u ukupno 5 beach barova duž same šetnice (″Beach Bar Sailor, Minor Beach Bar, Beach Bar Paradiso, Beach Bar Kalu i Beach Bar Đo″). Nakon same šetnje večer nastavljamo u glazbenom ritmu uz #enjoyperoj i muzičku poslasticu – koncert grupe Magazzino Commerciale. Poigravanje mnogim glazbenim stilovima, od popa, funka, soula, rocka, diska i dance-a, pravi je recept za ovu ljetnu večer i noć.

Istu večer u vodnjanskoj staroj uljari započinju i filmske večeri pod zvijezdama, u sklopu Art-kino Cineast,a koje će se održavati svakog četvrtka, sve do 30.08., s početkom u 21:30h. Prvi je na redu film ″Počasni građanin″ (El ciudadano ilustre
Argentina, Španjolska, 2016., 118’).

U Pučkom otvorenom učilištu „Vodnjan-Dignano“očekuju vas dvije radionice u organizaciji udruge Art Studio iz Pule, te stoga ovaj petak 13.07., od 17-20h, možete sudjelovati na radionici „Cuerda secca“, a u subotu 14.07.možete probuditi umjetnika u sebi i priključiti se radionici „Transfer slika na glinu“, od 10-14 sati.

U petak 13.07.u Zajednici Talijana Vodnjan s početkom u 21h održava se tradicionalno druženje „A Palazzo Bradamante“, kojim će se proslaviti 70. godišnjica Zajednice.

Petak u Peroju je u znaku sporta te na malonogometnom igralištu, s početkom u 19h, možete popratiti malonogometni turnir, u organizaciji DPC-a ″Peroj 1657″.

Zajednica Talijana Galižana ove subote 14.07., s početkom u 21h, organizira Disco night.

Istog dana s početkom u 21h na Narodnom trgu, u sklopu folklorne večeri ″Put u rodni kraj″predstavlja nam se folklorna skupina ″Tarara″sa Novog Zelanda. Riječ je o Dalmatinskom kulturnom društvu koje je jedno od najstarijih i najvećih kulturnih društava u Novom Zelandu. Osnovano je 1930. godine u Aucklanduod strane prvih emigranata iz Dalmacije, kao mjesto zajedništva i familijarnosti u procesu prilagođavanja na život u novoj zemlji.2018. godine Društvo organizira put u zavičaj po drugi put kako bi nastupali u zemlji svoji predaka. Prvi put organiziran je 1989 godine,  prije 29 godina.

Ovom prilikom između mnogobrojnih plesova izvest će i Novozelandsko Dalmatinsko kolo, ples posebne važnosti, jedinstven za Novi Zeland i koji se ne pleše nigdje drugdje u svijetu.

Osim novozelandskih folkloraša, predstaviti će nam se i domaće folklorno društvo „KUD Vodnjan“.

Subota u Peroju donosi šahovski turnir, s početkom u 10 h, a koji je moguće popratiti u Društvenom domu, dok se navečer, s početkom u 21h, u Perojskoj uvali Portić održava druga po redu Ribarska večer, u organizaciji SRD-a „Portić“,u kojoj možete uživati uz Duo Neveru i razne morske delicije po promotivnim cijenama. Ugodite vašim osjetilima i uživajte u domaćoj morskoj trpezi: srdelama, pedočima i brancinima, zaplešite i uživajte u ljetnoj toploj večeri uz mirise mora!

Veselimo se Vašem dolasku!

Možete li zamisliti vašu idealnu ljetnu večer?

Romantična šetnja uz more i zalazak sunca, degustiranje najboljih istarskih vina i nakon toga koncert pod zvijezdama uz šum mora…zvuči dovoljno primamljivo?

Sve to možete doživjeti već ovog četvrtka 12.07. na novouređenoj perojskoj šetnici, u sklopu manifestacije „WINE ON THE BEACH“.

Okupljanje šetača je ulučici Portić u Peroju, s početkom u 20 sati.

Kotizacija uz uplatu na račun iznosi 30,00 kuna, a na samom staru 50,00 kuna.

Rezervacije su moguće na sljedeći način:

www.summer.runeatdrink.info(web)

https://www.facebook.com/runeatdrink/ (facebook)

tel. 099 74 564 73 (Erik Lukšić)

U cijenu je uključena degustacija 6 vrsta vina južne Istre, renomiranih istarskih vinara (Babos, Teraboto, Medea, Trapan, Marčeta i Kalavojna), koja će se posluživati u ukupno 5 beach barova duž same šetnice („Beach Bar Sailor“, „Minor Beach Bar“, „Beach Bar Paradiso“, „Beach Bar Kalu“ i “Beach Bar Đo“).

Nakon same šetnje večer nastavljamo u glazbenom ritmu uz #enjoyperoj i muzičku poslasticu – koncert grupe Magazzino Commerciale. Poigravanje mnogim glazbenim stilovima, od popa, funka, soula, rocka, diska i dance-a, pravi je recept za ovu ljetnu večer i noć.

Ovo ljeto prošetajte na nešto drukčiji način, ugodite vašim nepcima i svim ostalim osjetilima. Vaš korak popratiti će zvukovi dobre glazbe a pogled će sezati sve do prekrasnog brijunskog otočja, što će stvoriti savršenu kulisu za jednu prekrasnu ljetnu večer!

Pin It on Pinterest