Nepropisno korištenje pirotehničkih sredstava

U utorak oko 21,50 sati u Ulici  Katalinića Jeretova u Puli, 34-godišnjak je s terase u prizemlju stambene zgrade u Puli, u pripitom stanju (1.27 promila), bacio zapaljeno pirotehničko sredstvo kategorije F2 koje je eksplodiralo nedaleko 61-godišnjeg pješaka. U događaju nitko nije ozlijeđen. Protiv 34-godišnjaka se s obzirom da je uporabio pirotehničko sredstvo kategorije F 2, koje se ne smije koristiti u razdoblju od 2.siječnja do 27. prosinca, nadležnom sudu podnosi  optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o  eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometa oružja.

Kako bi ovogodišnji blagdani protekli mirno i bez problema, policija poziva građane da ne pucaju iz vatrenog oružja i da ne zlorabe eksplozivne tvari, pirotehniku, streljiva i druga sredstva čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice.

Petarde i rakete nisu igračke niti dio blagdanskog ugođaja. Njihovo nestručno rukovanje može izazvati ozbiljne ozljede te stoga apeliramo na roditelje da ne poklanjaju djeci petarde niti druga sredstva od kojih mogu stradati. Također, podsjećamo građane da je uporaba pirotehničkih sredstva kategorije F2 i F3 dozvoljena samo osobama starijima od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja. Navedena sredstva nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima  i na prostoru gdje se okuplja veći broj građana.

Foto: Ilustracija

Pin It on Pinterest