VIVA LA POLA! 2018

Ove godine poznati pulski festival nezavisne, alternativne i urbane glazbe “Viva La Pola!” slavi petnaest godina kontinuiranog održavanja. “Viva La Pola!” je kroz desetljeće i pol, pulskoj, istarskoj publici, ali i šire donijela pregršt sjajnih glazbenih trenutaka a festival je uz mnoge poznate regionalne bendove raznih stilskih usmjerenja (Dubioza kolektiv, T.B.F., Ritam nereda, Six Pack, Kawasaki 3P, Disciplina kičme, KUD Idijoti, Brkovi,…), ostvario i premijerna gostovanja svjetskih veličina kao što su Biohazard, The Toy Dolls, Agnostic Front, Voivod, The 69 Eyes, Extreme Noise Terror i mnogih drugih.

U duhu dobre zabave, i kvalitetne ponude, i ove godine “Viva La Pola!” donosi nešto što će publiku ovih prostora itekako oduševiti, a riječ je o premijernom nastupu za ove prostore, legendarnog njujorškog hardcore benda Madball.
Madball stižu u Pulu, u subotu, 14. srpnja i nastupiti će na velikoj otvorenoj terasi kluba Uljanik.
Koncertni nastup Madballa u klubu Uljanik, biti će ekskluzivan za područje Hrvatske, Slovenije i BIH.

Madball su dio zlatne njujorške hardcore škole (uz Agnostic Front, Biohazard i Sick Of It All) i neopisivo su zaslužni za razvoj i popularizaciju stila.

Madball su nastali 1988. u New Yorku kao projekt članova Agnostic Fronta i Roger Miretovog mlađeg polu brata Freddya Criciena koji se uhvatio vokalnih dužnosti. Nakon nekoliko EP-a, Roger Miret napušta bend a na njegovo mjesto dolazi basista Jorge “Hoya Roc” Guerra, Madball doživljava novu inkarnaciju te 1994. potpisuje za “Roadrunner Records”. 1994. izlazi kultni debi album “Set It Off” a 1996. slijedi “Demonstrating My Style” koji ih predstavlja u vrhunskom stilskom okruženju i priskrbljuje veliki broj fanova diljem svijeta, zacementiravši ih u ikone stila i pokreta.

1995. članovi Madballa sudjeluju u dokumentarnom filmu o NYHC-u.

Na krilima novog, devetog studijskog albuma “For The Cause” koji sredinom lipnja izlazi za “Nuclear Blast Records”, Madball premijerno stiže u Pulu, a uz nekoliko numera s novog albuma, otprašiti će sve legendarne stvari iz dosadašnje karijere.
Podrška Madballu na pulskom koncertu biti će jedan od ponajboljih hardcore bendova ovih prostora, .upset iz Zaboka i Sick Crap iz Pule.

Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti u pulskom Rock baru Mimoza, Caffe baru Bass i klubu Uljanik. U Rijeci, ulaznice su nabavljive u Dallas Music Shopu te diljem Hrvatske i svijeta, putem sustava Entrio: www.entrio.hr

 

Pin It on Pinterest