ODRŽANA KONFERENCIJA FILMA „MALI“

Priča za film Mali Antonia Nuića nastala je još 1998. godine kao polusatna TV drama za ispit na akademiji.

Kako je ispričao Nuić na današnjoj konferenciji za medije, priča se nadovezuje na onu iz filma Seks, piće i krvoproliće.

Likovima se vratio prije dvije godine i siguran je da će im se još vraćati.

Riječ je o likovima s društvene margine koji su nekad radili nerede zbog Dinama a danas zbog loše plaćenih poslova i sličnih boljki današnjeg društva.

Nuić je napomenuo da nije dvojio oko glumačke podjele. „Malom sam namijenio jednu od glavnih uloga u nekom od svojih filmova još dok je imao dvije godine.

Vito danas ima 12 godina i igra Malog uz oca Franju“, kazao je.

Vito Dijak se u svojoj debitantskoj ulozi odlično snašao: „Nisam bio pod stresom, htio sam se ponašati prirodno i nisam obraćao pažnju na kamere“, izjavio je mladi glumac koji za Malog kaže da je inteligentan dečko koji pomno promatra svijet oko sebe.

„Nije mi bilo lako igrati uz oca, s njim sam s najteže dogovarao, imali smo puno nesporazuma“, rekao je Vito.  Franjo, pak, kaže da je imao tremu igrati uz svog sina na kojeg je vrlo ponosan.

„Nuić je napisao izvrstan scenarij i stvarno je bilo zadovoljstvo raditi na ovom filmu“, dodao je. Boris T. Matić i Lana Matić producenti su filma za koji, kažu, već postoji velik interes.

„Film stoga prvo ide po svijetu, od Brisela do Kaira, a potom, negdje na zimu, u kino distribuciju“, najavio je Matić.

Pin It on Pinterest