Potpisani Ugovori o financiranju malog projekta

Danas, 25. srpnja 2018. godine u prostorima Zaklade održano je potpisivanje ugovora s dobitnicima financijskih potpora po natječaju za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“.

Natječaj za male projekte u zajednici raspisuje se iz Fonda gradova i općina čiji su članovi: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale. Natječaj je bio raspisan u razdoblju od 11. svibnja do 11. lipnja 2018. godine te su pravo prijave imale udruge i ustanove sa sjedištem u tim gradovima i općinama.

Na ovom natječaju financijsku potporu ostvarile su 4 organizacije a vrijednost financiranih projekata je 47.345,15 kuna.

Za financiranje su odabrani slijedeći projekti:

  1. Projekt „Razigrani vremeplov“ Pučkog otvorenog učilišta Pazin u iznosu od  14.400,00 kuna
  2. Projekt „Kilometri kulture: baština i kultura u svakom kutku Buzeštine“ Pučkog otvorenog učilišta „Augustin Vivoda“ Buzet u iznosu od 14.745,15 kuna
  3. Projekt „Osnivanje centra za kulturno stvaralaštvo za neafirmirane umjetnike na području Labinštine“ udruge „Kreativna Akademija Labin“ u iznosu od 9.000,00 kuna
  4. Projekt „S boćanjem za uljučenje!“ Udruge umirovljenika Bujštine u iznosu od 9.200,00 kuna

Projekti obuhvaćaju razne aktivnosti pa će tako u sklopu projekta „Razigrani vremeplov“ osnovnoškolci imati priliku učiti stare zaboravljene igre kao što su: trija, igra zamrznutih likova, penjevi,  igra neka leti-neka leti, između dvije vatre, pike-pake, preskakanje konopca. Također, bit će organiziran intenzivni edukacijski trening koji će sudionicima približiti umjetnost glume, nastojeći ih osposobiti za primjenu elementarnih oblika glumačkog izražavanja, dok je za kraj projekta planirana kazališna predstava.

Putujući projekt „Kilometri kulture: baština i kultura u svakom kutku Buzeštine“ Pučkog otvorenog učilišta A.Vivoda će kroz niz predavanja i radionica u Roču, Vrhu i Velom Mlunu nastojati upoznati polaznike s prošlošću Buzeštine, povijesnom baštinom, glagoljaškom baštinom: materijalnom i nematerijalnom, tradicijskom baštinom, glagoljskim pismom, kaligrafijom, ranim tiskarstvom a osim toga, polaznici će naučiti ručno izrađivati papir.

Projektom udruge Kreativna Akademija Labin prenamijenit će se neiskorišteni prostor u polivalentni Centar. U sklopu projekta bit će organizirane radionice za neafirmirane mlade umjetnike na području Labina i okolice s ciljem razvoja novih znanja i vještina u kulturnim djelatnostima. Mladi umjetnici imat će priliku predstaviti svoje radove na organiziranoj izložbi neafirmiranih umjetnika, a medijskom kampanjom preko društvenih mreža promovirat će se rezultati projekta. Održat će se i radni sastanak s organizacijama civilnog društva iz područja kulture, neafirmiranih mladih umjetnika i lokalne samouprave na temu zajedničke suradnje i strukturiranog dijaloga u provedbi kulturnih sadržaja.

U sklopu projekta  „S boćanjem za uljučenje“  Udruge umirovljenika Bujštine urediti će se boćalište te će se organizirati tečaj u boćama za mlade i djecu, izdati brošura s pravilima igre te organizirati turnir u boćanju „Nonići – unuci“. Cilj projekta je uključenje starijih osoba u aktivnosti koje razvijaju dodatni društveni saržaj u lokalnoj zajednici te koje će ujedno promovirati volonterstvo i međugeneracijsku suradnju i druženje kao način poboljšanja kvalitete života starije populacije na području grada

Podsjećamo da su sve aktivnosti koje se provode u sklopu ovih projekata besplatne za korisnike. Stoga, pozivamo Vas da se uključite i kvalitetno provedete svoje slobodno vrijeme!

Pin It on Pinterest