„Degustacija tradicionalnih jela Galižane – Degustazione dei piatti tipici di Gallesano“

Danas je u prostorijama Zajednice Talijana Galižana-Comunità degli italiani di Gallesano održana konferencija za medije povodom predstavljanja nadolazeće manifestacije „Degustacija tradicionalnih jela Galižane – Degustazione dei piatti tipici di Gallesano“.

Bogat program 12-tog izdanja manifestacije predstavili su Zamjenica gradonačelnika Grada Vodnjan-Dignano i predsjednica ZajedniceTalijana Galižana-Comunità degli italiani di Gallesano Diriana Delcaro Hrelja, zamjenica predsjednice Debora Moscarda te predsjednik Izvršnog odbora Pietro Demori koji su ovim putem pozvali sve one koji žele provesti lijepu večer u ugodnom društvu, kušajući tradicionalna jela, da im se pridruže i svojim nepcima pruže pravu malu gozbu, prisjećajući se nekih prošlih vremena, starih receptura i običaja, koje se lokalno stanovništvo trudi očuvati i dan danas.

Degustacija će se održati ovaj petak 03.08. u Zajednici Talijana Galižana, s početkom u 20 sati.

Najavljena je priprema delicija po receptima naših baka: domaćih makerona sa šugom od pijetla, palente i puževa, palente sa janjećim tripicama, maneštre i tradicionalnih kolača. Između ostalog posjetitelji će moći kušati pršut, sir, skutu i vino proizvedene na vodnjanštini, kao i proizvode obitelji Giacometti-Moscarda.

Već drugu godinu zaredom na manifestaciji gostuje Zajednica Talijana Lipik, koja će pripremati palentu sa konjskom salamom i dimljenim sirom, krostatu sa marmeladom, a moći će se degustirati i šljivovica.

Manifestaciju će svojim nastupom obogatiti i dječji folklor Zajednice Talijana Vodnjan, dok će se kulinarska večer nastaviti će u ritmu muzike za ples uz Duo Neveru.

Ovim putem predstavnici Zajednice zahvalili su se svim članovima Zajednice koji uz suradnju sa Gradom Vodnjan-Dignano sudjeluju u realizaciji manifestacije teTalijanskoj Uniji i Universita’ Popolare di Trieste na financijskoj potpori.

Pin It on Pinterest