Najava Media Mediterranea 20: Tehnologija + priroda

16.08.2018. – SRPSKI KULTURNI CENTAR (SKUC)
17. – 18.08.2018. – TITOV PARK

Udruga Metamedij ove godine organizira 20. izdanje Media Mediterranea festivala koji će biti održan od 16. do 18. kolovoza u Puli. Ovogodišnja tema festivala bavi se percepcijom pojmova “tehnologija” i “priroda”, kao i njihovim suodnosom.

Program festivala započinje 16. kolovoza u 20:30 sati u galeriji SKUC otvorenjem izložbe gostujućih umjetnika i finalista nagrade Zlatna lubenica 2.0. Izložba će biti otvorena do 23. kolovoza.

Program Media Mediterranea 20 festivala nastavlja se 17. i 18.08. u Titovom parku gdje će publika imati priliku pogledati novomedijske instalacije te uživati u glazbenogastronomskom Picnic soundtracku.

Također u samom parku bit će organiziran dječji program tj. Mini Mediterranea, gdje će i najmlađi u sklopu radionica imati mogućnosti kreativno se izraziti i zabaviti.

20 godina festivala

Media Mediterranea održava se od 1999. Programski je fokusiran je na područje novih medija i tehnologija, a za cilj ima edukaciju mladih autora iz područja novih medijskih kultura, međunarodnu promociju lokalnih autora, te jačanje produkcije lokalnih autora iz novomedijskih kulturnih praksi.

Prvih pet godina postojanja festival je bio fokusiran na elektronsku glazbu, vizualne instalacije i open air festival rađen po konceptu slobodne kulture. Sljedećih pet godina festival se fokusirao na radionice, umrežavanje na nacionalnoj razini te multidisciplinarni pristup kulturi i civilnom društvu.

U trećoj „petoljetki“ fokus festivala bio je na zagovaračkim aktivnostima (kulturne politike, prenamjena bivših vojnih zona, arhitektura i nezavisna kultura) te na novomedijskim umjetnicima, urbanoj i hip-hop kulturi. Zadnjih pet godina u središtu interesa festivala su  suvremena umjetnost u javnom prostoru, popularizacija novomedijske umjetnosti, gostovanja međunarodnih autora i kustosa te natječaj za mlade umjetnike – Zlatna lubenica.

Pin It on Pinterest